Στοχοποίηση των αγώνων – Την Τετάρτη το πρωί η δίκη

 

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, στις οποίες αναμένεται να καταδικαστεί η μνημονιακή πολιτική και η συγκυβέρνηση που την εφαρμόζει, η επιχείρηση τρομοκράτησης σε βάρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ –οι οποίοι, αν δεν αλλάξουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές, θα είναι οι επόμενοι προς «μεταρρύθμιση»– συνεχίζεται, με δικαστική στοχοποίηση για μια ακόμα φορά του συνόλου των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Μετά την άσκηση διώξεως για «μόλυνση περιβάλλοντος» στο σύνολο των μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επειδή αυτό έλαβε απόφαση για προκήρυξη απεργίας, η Εκτελεστική Επιτροπή οδηγείται σε δίκη λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου το Μάρτιο του 2010.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του 2010 καλούνται να δικαστούν από το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (Κτίριο 8 – Αίθουσα 1) στις 9.00 το πρωί την Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου, διότι «παράνομα εισήλθαν… και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας» στον ΧΥΤΑ Φυλής, στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010.

Τότε, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τους πρώτους στο Δημόσιο, αντέδρασαν στις περικοπές των αποδοχών τους και στην αφαίρεση βασικών εργασιακών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, στο πλαίσιο έναρξης των πολιτικών των μνημονίων και της τρόικας.

Σημειώνεται ότι τη δίωξη σε βάρος των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκάλεσε αίτηση που είχε καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο τότε δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, θεωρώντας ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

Το κύκλωμα των σκουπιδιών δεν θα μπορούσε να λείπει. Βασικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι άλλος ένας υπέρμαχος της ανάθεσης της Διαχείρισης Απορριμμάτων σε ιδιώτες, ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ (νυν ΕΔΣΝΑ) και πρώην δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης. «Ο τελευταίος, μάλιστα, τυγχάνει και κουμπάρος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σίγουρα πρόκειται για άλλη μία σύμπτωση, όπως και η προεκλογική δίωξη κατά των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ» σημειώνει η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωσή της.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!