ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Μιχάλη Σιάχο.

Στοίχημα με ευρύτερη σημασία χαρακτηρίζει την Ελεύθερη Αττική, μιλώντας στο Δρόμο, ο Χρίστος Κατσούλας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, τονίζοντας ότι το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής «καταθέτει μια συνολική πρόταση για μια τολμηρή εναλλακτική πορεία της χώρας».

Αναφερόμενος στο διακαναλικό… εκβιασμό Παπανδρέου, σημειώνει ότι για την Ελεύθερη Αττική, σε αντίθεση με όλους τους άλλους συνδυασμούς, είναι ευπρόσδεκτος, και σημειώνει ότι «η υπερψήφιση κυβερνητικών συνδυασμών, κυβερνητικών υποψηφίων, ακόμα κι αν σήμερα υποδύονται τον αντάρτη, είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για τη χρεοκοπία».

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο πληθαίνουν τα σχόλια –κυρίως «φίλων»- για το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής στην περιφέρεια Αττικής. Ποιο είναι τελικά το στίγμα και οι στόχοι της Ελεύθερης Αττικής;

Η Ελεύθερη Αττική είναι ένα στοίχημα με ευρύτερη σημασία. Δεν αποτελεί απλά μια πρόταση για την περιφέρεια Αττικής αλλά καταθέτει μια συνολική πρόταση για μια τολμηρή εναλλακτική πορεία της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο η Ελεύθερη Αττική βλέπει την περιφέρεια σαν χώρο αντιπαράθεσης στην κεντρική εξουσία της τρόικας και σαν μοχλό εξόδου από το Μνημόνιο.
Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ όλοι οι άλλοι συνδυασμοί αρνούνται τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και τις ανατροπές, αφήνοντας αυτό το καθήκον στα πολιτικά κόμματα και τις εθνικές εκλογές, η Ελεύθερη Αττική τις καλωσορίζει. Καλωσορίσαμε τον εκβιασμό Παπανδρέου με τη διακαναλική. Ναι, η κυβέρνηση της τρόικας πρέπει να φύγει. Όσο νωρίτερα, τόσο λιγότερα θα είναι τα θύματα στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η εξουσία του πλούτου στον εργαζόμενο κόσμο. Υπερψήφιση της Ελεύθερης Αττικής σημαίνει κατάθεση μομφής στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Είδατε τη διακαναλική του πρωθυπουργού. Ποιο είναι το συμπέρασμά σας και πώς διαμορφώνεται ο χαρακτήρας των εκλογών;
Στις 28 Αυγούστου ο Α. Σαμαράς διακήρυξε ότι «ασφαλώς και δεν θέλουμε να μετατρέψουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα για το Μνημόνιο». Στις 13 Σεπτέμβρη ο πρωθυπουργός αποφάσισε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι «δημοψήφισμα για τον Καλλικράτη και τις μεγάλες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση». Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση της τρόικας –μέσω των ΜΜΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς- επιχείρησε να αποπολιτικοποιήσει, να υποβαθμίσει, να στεγνώσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές από το πολιτικό τους περιεχόμενο. Όταν έγινε σαφές ότι την ώρα που το σπίτι καίγεται δεν μπορείς να συζητάς για τα λουλούδια που θα φυτέψεις στον κήπο, ο Σαμαράς κήρυξε μέτωπο κατά του Μνημονίου και ο Παπανδρέου έθεσε το δίλημμα «ή εγώ και το μνημόνιο ή εκλογές».
Τα όρια της τραγωδίας από την κωμωδία ο κ. Παπανδρέου τα κάνει δυσδιάκριτα: Αν δεν ψηφίσουμε Σγουρό, Καμίνη, Μπόλαρη και Μπουτάρη η χώρα θα καταστραφεί;
Υποστηρίζουμε ακριβώς το ανάποδο. Η υπερψήφιση κυβερνητικών συνδυασμών, κυβερνητικών υποψηφίων, ακόμα κι αν σήμερα υποδύονται τον αντάρτη, είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για τη χρεοκοπία. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ βάφει πράσινη την περιφέρεια Αττικής σε περίπτωση νίκης Δημαρά. Και όσο περισσότερες περιφέρειες εγκρίνουν την πολιτική Παπανδρέου, η κυβέρνησή του θα οδηγήσει ακόμη πιο βαθιά τη χώρα στο βούρκο της κοινωνικής και οικονομικής ασφυξίας.

Προχτές ξέσπασε σάλος με συνέντευξη του Α. Αλαβάνου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σάλος και φημολογία που από κάποιους συνεχίστηκε και μετά την αποκατάσταση της αλήθειας, η οποία να σημειώσουμε ότι έγινε μέσα σε λίγες ώρες…
Η συνέντευξη Αλαβάνου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι σαφής. Η λάθος απομαγνητοφώνησή της έκανε κάποια επιτελεία ευτυχή για λίγες ώρες. Η αποκατάσταση της αλήθειας από το Αθηναϊκό Πρακτορείο χάλασε το όνειρο και πολλοί συνέχισαν να διαδίδουν την είδηση της δημιουργίας κόμματος Αλαβάνου δύο μέρες μετά την αποκατάσταση της αλήθειας. Η δε Αυγή επέμεινε ότι «Μετά από ερώτηση δημοσιογράφων ο Αλ. Αλαβάνος αναγκάστηκε να δηλώσει ότι δεν υπάρχει πρόθεση για ίδρυση νέου κόμματος». Δεν πειράζει. Όμως με παλιά υλικά και χαλασμένες μεθόδους δεν χτίζεται η αριστερά του 21ου αιώνα.
Η Ελεύθερη Αττική και το Μέτωπο θέλει να αποτελέσει παράδειγμα. Τι σημαίνει αριστερά πρωταγωνίστρια, εν δυνάμει μεγάλη και επικίνδυνη. Αριστερά που δεν φοβάται να μιλήσει τολμηρά και εμπρηστικά, να εμπνεύσει και να κοιτάξει ψηλά. Αριστερά που δεν σε υπνωτίζει με τον επίπεδο λόγο της, που δεν σου γεννά τον οίκτο ή την ελεημοσύνη αλλά τη φιλοδοξία. Και να τολμά να πει το προφανές: Είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν οι γραφές και τα ιερά κείμενα του νεοφιλελευθερισμού, της Κομισιόν, της ΕΚΤ, των αγορών, του χρέους, των τραπεζών. Άλλωστε, αυτά μας έφεραν στην χρεοκοπία της χώρας και των ανθρώπων της.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!