Την Δευτέρα 12/12, στις 9:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Για πρώτη φορά, φτάνει στις αίθουσες του δικαστηρίου, μία από τις υποθέσεις απόπειρας δολοφονίας μεταναστών στη χώρα μας από ρατσιστικές ομάδες, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για την εκδίκαση της δολοφονικής επίθεσης σε έναν Αφγανό μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα, εκεί όπου στις 18 Σεπτεμβρίου 2011, τρία μέλη φασιστικής συμμορίας τον μαχαίρωσαν κοντά στη καρδιά και στο στομάχι. Ο μετανάστης, ευτυχώς τελικά, επέζησε και μάλιστα θα είναι ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο μαζί με συμπατριώτες του που την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν δίπλα του.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα πρόσωπα που έχουν κληθεί να καταθέσουν ως κατηγορούμενοι της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η «τηλεαστέρας-κάτοικος» της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, που κατηγορείται και για άλλες επιθέσεις σε περιοχές του κέντρου, με ορμητήριο τον Άγιο Παντελεήμονα.
«Πρόκειται για μία μόνο από τις εκατοντάδες επιθέσεις των τελευταίων μηνών που φτάνει στα δικαστήρια, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για νεοναζιστικά εγκλήματα από το κέντρο της Αθήνας ως τον Ασπρόπυργο και από το Περιστέρι ως την Πετρούπολη», δηλώνει στο Δρόμο ο Θανάσης Κούρκουλας από τη Κίνηση Απελάστε στο Ρατσισμό, απευθύνοντας κάλεσμα σε οργανώσεις και πολίτες, στην Ευελπίδων στις 9 το πρωί της Δευτέρας. Το κάλεσμα απευθύνουν: Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ποτέ Ξανά (Κάτοικοι κέντρου Αθήνας, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, YRE, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Δημοτική Κίνηση Ανοιχτή Πόλη), Επιτροπή Αφγανών Προσφύγων, Ζωντανή Βιβλιοθήκη, Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Τουρκίας – Κουρδιστάν, Μεταναστευτική Συμμαχία (Action Congo, KASAPI-Φιλιππίνες, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, ASANTE)
Την κινητοποίηση στηρίζουν: Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά δικαιώματα, ΑΚΟΑ, ΔΕΑ, KOE, Κόκκινο, Νεολαία ΣΥΝ, Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Ξεκίνημα, Οικολόγοι-Πράσινοι, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!