«Ή δέχεστε μείωση αποδοχών ή διαφορετικά απολύεστε και παίρνουμε άλλους στη θέση σας».

Η εργοδοσία στο φροντιστήριο «Κύβος» στην Καλλιθέα αντιμετωπίζοντας την αντίδραση των καθηγητών έκανε πράξη την απειλή της, απολύοντας τον γνωστό για τη συνδικαλιστική του δράση καθηγητή, Παναγιώτη Σωτήρη.
Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, του οποίου ο Παν. Σωτήρης ήταν πρόεδρος το 2006-2007, καταγγέλλει ότι η εργοδοσία του συγκεκριμένου φροντιστηρίου ανακοίνωσε την πρόθεση για μείωση των αποδοχών στις 20 Ιουνίου και «επέμεινε στο δρόμο της αδιαλλαξίας, ακόμη και όταν φάνηκε ότι η στάση της οδηγούσε σε διάλυση τμημάτων, αποχωρήσεις μαθητών και σε κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας μέσα στο φροντιστήριο». Η απόλυση του καθηγητή μετά από 11 χρόνια συνεχόμενης εργασίας στο φροντιστήριο, δείχνει ότι είναι καθαρά εκδικητική για τη συνδικαλιστική του δράση.
«Στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης οι εργοδότες για χρόνια προσπαθούσαν να επιβάλουν συνθήκη υπερεκμετάλλευσης και εργοδοτικής αυθαιρεσίας», καταγγέλλει ο ΣΕΦΚ. «Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια εμπόδιο και ανάχωμα αποτελούσε η συλλογικότητα των καθηγητών και η δράση του ΣΕΦΚ. Τώρα, πατώντας πάνω στο ξεθεμελίωμα της εργατικής νομοθεσίας, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση, προσπαθούν να επιβάλουν μειώσεις αποδοχών και επιδείνωση της εργασιακής συνθήκης, αλλά και να απαλλαγούν από τους ενοχλητικούς εργαζομένους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!