Την Πέμπτη το βράδυ χάσαμε την πολυαγαπημένη μας συντρόφισσα Μαρία Κοσμά. Έφυγε από κοντά μας πρόωρα, σε ηλικία 45 ετών. Στάθηκε αγωνίστρια στη μάχη της υγείας της μέχρι τέλους. Μας έδινε κουράγιο ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπιζε. Στα χρόνια της ασθένειάς της, ελάχιστοι γνώριζαν τι περνούσε, γιατί ήταν πάντα χαμογελαστή και δεν εγκατέλειψε τίποτα από όσα έκανε μέχρι τότε. Και γιατί, κυρίως, ήταν ένας άνθρωπος που ποτέ δεν έβαζε μπροστά το «δικό της» πρόβλημα.

Με το χαμόγελο, το χιούμορ, το κριτικό πνεύμα, την ακεραιότητα, τη συνέπεια και την αποφασιστικότητά της πορεύτηκε και σε όλη τη διαδρομή της στην Αριστερά, στην ΚΟΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν από τους ανθρώπους που μπορούσες να στηριχτείς και να εμπιστευτείς, από τους ανθρώπους που στους καιρούς που ζούμε, έχουμε ανάγκη για να φτιάξουμε κάτι καλύτερο.

Το ίδιο δραστήρια υπήρξε και στη δουλειά της, ως μάχιμη αρχαιολόγος, στην προσπάθεια προστασίας και διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς αυτού του τόπου. Πρόλαβε να φέρει σε πέρας ένα σημαντικό ερευνητικό κι επιστημονικό έργο.

Έχουμε μόνο καλά να θυμόμαστε από τη συντρόφισσα Μαρία. Πορευτήκαμε μαζί σε δύσκολες και χαρούμενες στιγμές. Θα μας λείψει πολύ. Το παράδειγμα του χαρακτήρα και της στάσης της θα είναι καθοριστική κληρονομιά για μας.

Η απώλεια είναι βαριά και γίνεται ακόμη πιο βαριά τούτο το δύσκολο καλοκαίρι… Στον αδερφό της, τον αγαπημένο σύντροφό μας, τον Σταύρο, και στη μητέρα της, θα είμαστε δίπλα σε αυτή και σε όλες τις δύσκολες στιγμές.

Θα σε θυμόμαστε, θα σε έχουμε στην καρδιά μας.

Αντίο ακριβή φίλη.

Αντίο αγαπημένη συντρόφισσα.

 

Οι σύντροφοί σου από την ΚΟΕ

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!