Η Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα είναι Φιλόλογος-MSc Φιλοσοφίας, Μέλος του Συντονιστικού της Κοινωνικής Κουζίνας Αλληλεγγύης Κατερίνης και υποψήφια βουλευτής Πιερίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Σύμφωνα με τα αριθμητικά μεγέθη που αποτυπώνονται σε επιστημονική έρευνα του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, κ. Γιώργου Βάμβουκα (Το Ποντίκι, 24/12/2014), από το 2000 μέχρι το 2014 η χώρα πλήρωσε: ♦ Σε τόκους 154,1 δισ. ευρώ. Σε χρεολύσια 654,1 δισ. ευρώ. Και δανείστηκε 943,4 δισ. ευρώ.

Από το 1980 μέχρι το 2014 η χώρα πλήρωσε: ♦ Σε τόκους 255,0 δισ. ευρώ Σε χρεολύσια 910,0 δισ. ευρώ. Και δανείστηκε 280,0 δισ. ευρώ

Δηλαδή: Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που κυβέρνησαν από το 1980 και κυβερνούν και σήμερα τη χώρα, διασφάλισαν στους δανειστές όλα αυτά τα χρόνια έναν τζίρο πάνω από 1 τρισεκατομμύριο ευρώ!

Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ (Γ. Παπανδρέου) οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο και σε συνεργασία με τη Ν.Δ. έκτοτε φροντίζουν την αποπληρωμή του κολοσσιαίου χρέους, αρμέγοντας τον ελληνικό λαό και ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία. Παρ’ όλα αυτά, το χρέος αυξάνεται και ανακυκλώνεται με νέους δανεισμούς.

Θα πρέπει, επιπλέον, να παρατηρήσουμε ότι:

 Το 2010 η Ελλάδα μπήκε σε μνημόνια επειδή το χρέος της, που ήταν στο 120% του ΑΕΠ, χαρακτηριζόταν μη βιώσιμο.

 Έκτοτε, με συνεχείς φοροεπιδρομές, μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και δημόσιων δαπανών, το χρέος αυξήθηκε και σε απόλυτους αριθμούς και σε ποσοστό επί του ΑΕΠ (175%).

Είναι, λοιπόν, φανερό πως η πολιτική που τα μνημονιακά κόμματα ζητούν να συνεχιστεί, υποχρεώνει τη χώρα σε διαρκή ύφεση και της επιβάλλει νέους δανεισμούς για την αέναη ανακύκλωση των προηγούμενων δανεικών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τώρα έχει πλέον διαμορφωθεί η οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας, είναι φανερό πως:

 Βρισκόμαστε μπροστά στην ισχυρή πιθανότητα αποδόμησης εκ βάθρων του πολιτικού σκηνικού της χώρας μας – ειδικά των κυρίαρχων πολιτικών σχηματισμών της μεταπολίτευσης, δηλαδή της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

 Θα βιώσουμε τις ωδίνες των ύστατων προσπαθειών διάσωσής τους.

 Τελικά, η ευθύνη για το τι θα συμβεί και τι δρόμο θα ακολουθήσει η χώρα θα καθοριστεί σε μέγιστο βαθμό στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

 Ο πρωταγωνιστής της πολιτικής και κοινωνικής σκηνής, χωρίς καμία αμφιβολία, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτόν έχει ακουμπήσει στη χώρα μας η ελπίδα σημαντικότατης μερίδας του κόσμου που τιμωρήθηκε με την πολιτική των μνημονίων και αυτόν φοβάται το σύστημα εξουσίας που επέβαλλε τις πολιτικές αυτές.

♦ Στην πραγματικότητα αυτό που έχουμε να επιλέξουμε σε αυτές τις εκλογές είναι αν θα προτιμήσουμε τη σιγουριά της εξαθλίωσης ή το ρίσκο της ανατροπής.

Για να ξεφύγει η χώρα από τη μνημονιακή μέγγενη, προφανώς δεν αρκεί η αλλαγή της κυβέρνησης και η απομάκρυνση Σαμαρά-Βενιζέλου και Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ από την εξουσία.

Απαιτείται η σαφής και αποφασιστική έκφραση της λαϊκής βούλησης να πάψει η χώρα να είναι αποικία και ο λαός της δουλοπάροικος!

Απαιτείται η σαφής και αποφασιστική έκφραση της λαϊκής βούλησης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ!

Μαζί με όλους τους αντιμνημονιακούς πολίτες και φορείς της Πιερίας και της Ελλάδας με σχέδιο και όραμα χτίζουμε την αντιμνημονιακή απελευθέρωση της χώρας μας!

ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμος, αυτοδύναμος ελληνικός λαός!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!