Σε ιδρυτικό συνέδριο προχωρά στις 28 Ιουνίου η Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ, η παράταξη που προέκυψε από τη διαφοροποίηση των συνδικαλιστών της ΠΟΕ ΟΤΑ από την ΠΑΣΚΕ. Η παράταξη, η οποία ελέγχει ήδη την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και έχει εκλέξει 8 εκπροσώπους στο γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, προχωρά σε οργανωτική συγκρότηση με τον καθορισμό της δομής και των διαδικασιών λειτουργίας της, την έκδοση ιδρυτικής διακήρυξης και τον καθορισμό του τίτλου της.

Όπως γράφουν στο κάλεσμα του συνεδρίου «είναι στο χέρι μας να αποτελέσει την αφετηρία για την έκφραση και τη συσπείρωση του συνόλου των υγιών αγωνιστικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο μας».

Η Ανατροπή στο χώρο του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως και το ΕΜΕΙΣ στον ιδιωτικό τομέα είναι αποτέλεσμα του πλήρους εκφυλισμού των κορυφαίων στελεχών της ΠΑΣΚΕ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

 

Ακόμη χωρίς προεδρείο η ΑΔΕΔΥ

 

Παρά την ανατροπή των συσχετισμών στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, η τριτοβάθμια οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων εξακολουθεί να παραμένει χωρίς προεδρείο, αν και οι δυνάμεις της Αριστεράς διαθέτουν τη σχετική πλειοψηφία και θα μπορούσαν να συγκροτήσουν αγωνιστικό προεδρείο. Στην τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ παρουσίασαν μια εναλλακτική πρόταση για την εκλογή αντιπροσωπευτικού – λειτουργικού προεδρείου, με την ευρύτερη συμμετοχή των δυνάμεων που απαρτίζουν την Ε.Ε. Η πρόταση προέβλεπε την εκλογή προέδρου από το χώρο του ΜΕΤΑ, γραμματέα από την ΠΑΣΚΕ και συμμετοχή στις υπόλοιπες θέσεις των ΔΑΚΕ, Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή, ΠΑΣΚΕ (Ντριβαλάς), Συσπειρώσεις κ.λπ. Ούτε όμως και αυτή η πρόταση δεν κατέληξε σε προεδρείο, αφού η ΠΑΣΚΕ επέμενε στην κατάληψη της προεδρίας.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!