Ενας χρόνος λειτουργίας του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ κλείνει στις 12 Φεβρουαρίου και οι εργαζόμενοι που έχουν καταφέρει και το λειτουργούν για όλο αυτό το διάστημα, έδωσαν συνέντευξη Τύπου.

«Έχουμε πάρει απόφαση μέσα από τη συνέλευσή μας να δημιουργήσουμε έναν συνεταιρισμό που θα μας δώσει τη δυνατότητα να μπορέσουμε να εξάγουμε το παραγόμενο προϊόν, μια και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από χώρες της Ευρώπης» ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι, σημειώνοντας ότι είναι έτοιμοι «να βάλουν σε πλήρη λειτουργία το εργοστάσιο με στόχο τον τετραπλασιασμό του κύκλου εργασιών της προηγούμενης λειτουργίας».
Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ αποφάσισαν να βάλουν την κοινωνία μέσα στο εργοστάσιο.  Έτσι, έχουν προβλέψει στο καταστατικό τους τον όρο «αλληλέγγυος/υποστηρικτής», που θα έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε κάθε συνέλευση, θα έχει τακτική ενημέρωση και θα είναι ενεργό μέλος στα πολιτικά προστάγματα.
«Εμείς κάνουμε την προσπάθεια μας και στεκόμαστε ζωντανοί στη δύσκολη αυτή εποχή, προσπαθούμε να λειτουργήσουμε το εργοστάσιο αλλά να ενεργοποιήσουμε και το σύνολο της κοινωνίας … Και να δούμε ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει το βάρος να μην αφήσει μια τέτοια προσπάθεια να λειτουργήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου της ΒΙΟΜΕ, Μ. Αναγνώστου.

Α.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!