Ο Mumia Abu Jamal, ο έγκλειστος εδώ και 30 χρόνια στις φυλακές των ΗΠΑ και καταδικασμένος σε θάνατο, Μαύρος Πάνθηρας, μιλάει για την κατάσταση στο Ιράκ.

Ακούστε το ηχητικό από το Prison Radio και διαβάστε τη δήλωσή του όπως δημοσιεύτηκε στο Δρόμο της Αριστεράς.

 

 

Καθώς γράφονται οι γραμμές ετούτες, το Ιράκ βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Η πόλη της Μοσούλης έχει πέσει στα χέρια ένοπλων ισλαμιστών μαχητών. Οι βομβαρδισμοί αυξάνονται σε συχνότητα και αγριότητα, παίρνοντας όλο και περισσότερες ζωές. Και ο στρατός του Ιράκ είναι τόσο φοβισμένος που παραδίδει τα όπλα του, βγάζει τις στολές και το σκάει.

Σχεδόν 800 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν, κάπου 4.500 ανθρώπινες απώλειες καταγράφτηκαν ανάμεσα στις αμερικανικές δυνάμεις, πάνω από μια δεκαετία πολέμου και κατοχής, και το Ιράκ βρίσκεται μπροστά στη διάλυση. Τόσος χρόνος, τόσες ζωές, τόσα λεφτά χαραμίστηκαν σε μια χίμαιρα ιρακινής δημοκρατίας.

Την επόμενη φορά που τα γεράκια του πολέμου θα κράζουν για την ανάγκη στρατιωτικής δράσης των ΗΠΑ για την επίλυση κάποιου διεθνούς προβλήματος, θυμήσου το Ιράκ. Την επόμενη φορά που κάποιος ένθερμος πολιτικός θα καλέσει το γιο ή την κόρη σου να θυσιαστούν, θυμήσου το Ιράκ. Την επόμενη φορά που κάποιο σχολείο θα κλείσει γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, θυμήσου το Ιράκ. Πόλεμοι με ψέματα. Θυμήσου το Ιράκ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!