Εκπαιδεύοντας  δεσμοφύλακες…
Όπως κατήγγειλε η μητέρα ενός οκτάχρονου στην Άρτα, ο δάσκαλος, όταν το παιδάκι έκανε κάποια αταξία, έδωσε εντολή στους συμμαθητές του να το χαστουκίσουν ένας-ένας, ενώ τοποθέτησε στην πόρτα της αίθουσας δύο άλλους μαθητές, ώστε να μην μπορέσει να διαφύγει… Ο 50χρονος δάσκαλος συνελήφθη αμέσως μετά την καταγγελία, ζήτησε όμως και πήρε αναβολή της δίκης του, για να προετοιμαστεί. Τι θα μπορούσε άραγε, να μεταβάλει τις εκπαιδευτικές μεθόδους του ανδρός; Μήπως το γενικό πολιτισμικό επίπεδο μιας κοινωνίας που «επενδύει» το υστέρημά της σε όλο και περισσότερα «σωφρονιστικά» ιδρύματα, μιας κρατικής εξουσίας που βασίζεται στο ψέμα και τη δολιότητα, στην αστυνόμευση, στη φυλάκιση, στη δολοφονική χρήση χημικών και στην καταστολή; Ή μήπως θα τον συνέτιζε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην Επιτροπή Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, προέταξε, απ’ όλες τις ουμανιστικές αρχές που είχε ίσως κατά νου, εκείνη της… κοινωνικής συνοχής!

Από μηχανής θεοί  και δαίμονες!
Ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης δηλώνει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι άθεος. Και ξεσπάει ένας θρησκευτικός πόλεμος, που θύμιζε κατά κάποιο τρόπο την προεκλογική υστερία για το «υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας», το… μεταναστευτικό, που έκανε τότε αρκετούς πολίτες να ξεχάσουν τους πραγματικούς υπεύθυνους της ελληνικής καταστροφής. «Ο λαός πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει», αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Δ., ενώ τρεις μητροπολίτες έσπευσαν να ζητήσουν πιστοποιητικά θρησκευτικών φρονημάτων από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης… Θέση στη σέντρα πήραν και ο Σεραφείμ κι ο Άνθιμος και ο Φθιώτιδος Νικόλαος.

Στατιστικά  μαγειρέματα  με… κουτόχορτο!
Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του ΑΕΠ σχεδιάζει η Eurostat. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία θα προβεί σε αναβάθμιση των ετήσιων στοιχείων συνυπολογίζοντας κατά τη μέτρηση του ΑΕΠ και τις επενδύσεις στην έρευνα. «Μελλοντικά, βαρύτητα θα δίδεται στις επενδύσεις και οι εξοπλιστικές δαπάνες θα θεωρούνται πλέον επενδύσεις. Η αλλαγή αυτή στις ΗΠΑ οδήγησε, από τη μία μέρα στην άλλη, σε άνοδο του ΑΕΠ κατά 3% και το ποσοστό του δημοσίου χρέους της χώρας μειώθηκε κατά 2 μονάδες. Στην Ευρώπη το όφελος θα είναι λίγο μικρότερο», σημειώνεται στο ρεπορτάζ, αφήνοντας άναυδο κάθε απλό πολίτη που πίστεψε στην… εγκυρότητα των συνταγών, που ανέχθηκε στο όνομα των στατιστικών να καθορίζεται από τους δανειστές η ζωή του! Διότι έτσι, απλά, όταν κι εφόσον οι υποτελείς, που τρέφονται με κουτόχορτο, φτάσουν ασθμαίνοντας… το μέτρο, οι «ειδήμονες» μπορούν να το ξανασκεφτούν και εν ριπή οφθαλμού θα τους το μεταβάλουν! Η απληστία ποτέ δεν τελειώνει…

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!