Απέραντο δημοπρατήριο

Ακάθεκτη συνεχίζει το «σκανάρισμα» της ελληνικής επικράτειας η Google, σε όλους τους δρόμους και τα σοκάκια των πόλεων και των χωριών, καταγράφοντας κατοικίες, ελεύθερους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους με ένα εξελιγμένο σύστημα καμερών. Ο σκοπός φαίνεται να είναι η βελτίωση της υπηρεσίας google street view, μιας εξαιρετικής διαδικτυακής μηχανής που σου επιτρέπει να πηγαίνεις οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή. Θα το χαιρετίζαμε ως «θείο δώρο» της τεχνολογικής εξέλιξης, αλλά… Αλλά βλέπετε, αυτή η γενική καταγραφή συμπίπτει χρονικά και με τη μεθοδευμένη φτωχοποίησή μας, και συμπίπτει επίσης και με τη διευκόλυνση της μετατροπής της χώρας σε ένα απέραντο δημοπρατήριο…

 

Χωρίς συντάξεις;

Την κατάρρευση του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος προβλέπει η εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung, στην οποία αναφέρεται ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως το όριο συνταξιοδότησης και οι περικοπές, δεν επαρκούν και τα ελλείμματα των συνταξιοδοτικών ταμείων διογκώνονται συνεχώς. Ο αναλυτής εκτιμά ότι λύση βρίσκεται στην αντιμετώπιση της ανεργίας, της υπογεννητικότητας, της πτωτικής τάσης των μισθών, της ανασφάλιστης εργασίας, αλλά, κυρίως, στην υψηλή φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών και των τραπεζικών κερδών, καθώς και στις επιπλέον εισφορές για μελλοντική εκμετάλλευση του ελληνικού ορυκτού πλούτου.

 

Επικίνδυνα σχολικά είδη;

Για την επικινδυνότητα αρκετών σχολικών ειδών προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών. «Δυστυχώς, τα σχολικά είδη, ενώ είναι αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από παιδιά και ενώ πολλά μοιάζουν με παιχνίδια, δεν έχουν συμπεριληφθεί στη νομοθεσία για τα παιχνίδια, αλλά σε εκείνη για τη γενική ασφάλεια προϊόντων, για ενήλικες. Είναι σημαντικό να μην αγοράζουμε σχολικά που μοιάζουν με παιχνίδια», τονίζουν οι εκπρόσωποι του Κέντρου.

Στυλό που ανάβουν, τα οποία περιέχουν λαμπτήρα και μπαταρία, που μπορεί να καταπιεί το παιδί. Ένα σωρό προϊόντα με διάφορα αρώματα, παράγονται από αμφίβολης ασφάλειας χημικά, τα οποία εισπνέει το παιδί. Είδη που μπορούν να κρεμαστούν στον λαιμό του παιδιού με κορδόνια και μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα. Στυλό, που μέσα τους «κολυμπούν» διάφορα καρτούν, ψαράκια κ.λπ., τα οποία περιέχουν υγρά αγνώστου προελεύσεως και συνεπειών, εάν το παιδί καταπιεί το υγρό. Σβηστήρες, που μοιάζουν με φράουλες, οι οποίες απαγορεύεται να κυκλοφορούν, γιατί είναι επικίνδυνες απομιμήσεις… Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν και τα είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ή νερό (π.χ. παγουράκια).

 

Νέα ρατσιστικά κρούσματα

Κρούσματα ρατσιστικής βίας σημειώθηκαν αυτή τη βδομάδα, παράλληλα με τη συζήτηση στη Βουλή του φερόμενου ως αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Έχουμε μια βίαιη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων στο στρατόπεδο κράτησης μεταναστών Αμυγδαλέζας, σοβαρούς τραυματισμούς και 13 κρατούμενους στα αστυνομικά τμήματα Αμαρουσίου και Ελληνικού με την κατηγορία της στάσης. Στην Αμυγδαλέζα κρατούνται τουλάχιστον 1.800 μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες, μερικοί εδώ και 25 μήνες, ενώ έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου. Στο κέντρο της Αθήνας εξάλλου, τρεις Αφρικανές προπηλακίστηκαν αναίτια από όργανα της τάξης και, παρότι επέδειξαν τα νόμιμα έγγραφά τους, προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, όπου κρατήθηκαν δύο ώρες, στερούμενες δικηγορικής εκπροσώπησης και δεχόμενες πρωτοφανή λεκτική βία.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!