Ανακοίνωση των ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου

 

Για ανήθικη και μεσαιωνικής έμπνευσης εκμετάλλευση του θανάτου ενός τετράχρονου κοριτσιού κάνουν λόγο οι ειδικευόμενοι γιατροί του Βενιζέλειου νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης. Με αφορμή το τραγικό γεγονός αποκαλύπτουν την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και καλούν τα ΜΜΕ να πάψουν το χορό κανιβάλων που έχουν στήσει, και την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, σημειώνουν:

«Είμαστε νέοι γιατροί ειδικευόμενοι στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Επιλέξαμε σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας να μείνουμε να προσφέρουμε στην πληγωμένη ελληνική κοινωνία, κόντρα στη μαζική μετανάστευση των νέων επιστημόνων εξαιτίας των πολιτικών επιλογών των τελευταίων χρόνων.

Καθημερινά όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μας υπερβαίνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το νοσοκομείο όρθιο. Αυτό το νοσοκομείο τυγχάνει να είναι στην καθημερινή ειδησεογραφία για τον θάνατο ενός τετράχρονου παιδιού. Το τραγικό αυτό γεγονός γίνεται αντικείμενο μιας μεσαιωνικής έμπνευσης προπαγάνδας από συγκεκριμένους δημοσιογράφους και ΜΜΕ οι οποίοι, αναλαμβάνοντας ρόλο γιατρού ή και δικαστικού, χωρίς στοιχειώδη γνώση και ηθική, βγάζουν πορίσματα προκειμένου να δικάσουν και να προσπαθήσουν να γεμίσουν οργή την κοινωνία για μια συνάδελφο που καθημερινά έδινε μάχες για να μπορέσει να λειτουργεί το ΕΣΥ σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Οι ίδιοι ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να αποδώσουν ευθύνες και να ψάξουν πιο βαθιά όχι μόνο γι’ αυτόν, αλλά για πολλούς ακόμα θανάτους που επιτελούνται στην Ελλάδα τα χρόνια της ανθρωπιστικής κρίσης, μιας και οι αιτίες που μας οδήγησαν ώς εδώ έχουν και τη δικιά τους υπογραφή, αφού με την παθιασμένη αφοσίωσή τους στις πολιτικές που υποχρηματοδότησαν και υποστελέχωσαν το ΕΣΥ, έδιωξαν τους νέους επιστήμονες από τη χώρα και άφησαν χιλιάδες ανθρώπους χωρίς πρόσβαση σε φάρμακα, πρωτοβάθμια υγεία, νοσοκομεία και μονάδες εντατικής θεραπείας.

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες τού να στήνονται κάμερες έξω από το νοσοκομείο για να κάνουν κίτρινη δημοσιογραφία σε βάρος μιας συναδέλφου, ενώ εκκρεμούν τα πορίσματα των εξεταστικών διαδικασιών. Αλήθεια, αυτές οι κάμερες γιατί δεν αγχώνονται και τόσο να μπουν μέσα να δουν κλινικές όπως η Πνευμονολογική, η Νευρολογική, η Ορθοπεδική, η Ουρολογική, το Αναισθησιολογικό τμήμα με προσωπικό κάτω του 30% να κρατιούνται στη ζωή χάρη σε υπεράνθρωπες προσπάθειες και υπερωρίες του ιατρικού προσωπικού; Γιατί δεν νοιάζονται για το γεγονός ότι τριτοβάθμιο νοσοκομείο δεν έχει ΜΕΘ Παίδων πράγμα που ίσως βοηθούσε θετικά στο συμβάν; Γιατί δεν έρχονται στα επείγοντα να δουν ασθενείς σε ουρές και γιατρούς που εφημερεύουν επί 32 ώρες να δέχονται όχι και σπάνια επιθέσεις από «αγανακτισμένους» ασθενείς, πιθανόν αναγνώστες εφημερίδων που συνειδητά υποβαθμίζουν το έργο μας…;

Κάποια ΜΜΕ με προεξάρχοντα τον ΣΚΑΙ, το MEGA και το Πρώτο Θέμα, το μόνο που θέλουν είναι να δημιουργήσουν έδαφος για να επικρατήσει ο κανιβαλισμός στα ερείπια μιας κοινωνίας στην οποία οι ίδιοι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το πού έφτασε, προκειμένου να συσκοτίσουν πραγματικά προβλήματα και να προωθήσουν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

– Καλούμε την κοινωνία η οποία γνωρίζει με τι ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά, να γυρίσει την πλάτη στις σειρήνες ανθρωποφαγίας των ΜΜΕ και να δώσει μάχη να μείνει ανοιχτό και πλήρες το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και η Υγεία να γίνει προτεραιότητα με κάθε κόστος ώστε να μη θρηνήσουμε κι άλλα άδικα θύματα.

– Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δείξει τη στοιχειώδη σοβαρότητα και να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες ώστε το τραγικό συμβάν να μην επαναληφθεί, και να στελεχώσει άμεσα τις μονάδες υγείας που νοσούν.

– Απαιτούμε να ρίξουν φως στην υπόθεση του θανάτου του τετράχρονου παιδιού, το υπουργείο και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, απαλλαγμένοι από το βάρος κανιβαλιστικών και κίτρινων δημοσιευμάτων, προστατεύοντας την υπόληψη ανθρώπων».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!