Οδηγός για τις δωρεάν εκδηλώσεις της Αθήνας

  • Έως Σάββατο 26/1

Η έκθεση Λέσχη Αλλόκοτων Επαγγελμάτων: η τυχαία συνάντηση των μελών παρουσιάζει μέσα από μια καθόλου τυχαία επιλογή, έργα που φαινομενικά κρυπτικά είναι τα αποτελέσματα διαφορετικών καλλιτεχνικών γλωσσών και συστημάτων που έχουν επινοήσει οι καλλιτέχνες και που μας ζητούν να τα κατανοήσουμε με μάτια και νου, φιλοδοξώντας να μας φέρουν στη θέση του ήρωα του Τσέστερτον, Μπέιζιλ Γκράντ και στο συμπέρασμά του για την περίπτωση του καθηγητή Τσάντ: Επινόησε ένα γλωσσικό σύστημα εντελώς δικό του… Ορκίστηκε, δε, να μη μιλήσει έως ότου ο κόσμος τον καταλάβει, έως ότου μπορέσει να μας μιλήσει τη γλώσσα του. Στο Batagianni gallery,  Ηρακλείτου 3, Κολωνάκι. Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 11:00-14:00 & 18:00-21:00, Σάβ. 11:00-15:00.

  • Έως Σάββατο 26/1

Alienated Love. O Θοδωρής Λάιος φανερά επηρεασμένος από την κουλτούρα της street art και τη γραφιστική τέχνη, αποτυπώνει στους καμβάδες του θεόρατα ανθρωπόμορφα τέρατα με έντονα και χαρούμενα χρώματα που θυμίζουν ποπ αρτ. Οι εικόνες του, άκρως σουρεαλιστικές, ονειρικές και εφιαλτικές παράλληλα, θυμίζουν σκηνικά από παράδοξα κόμικ και ιαπωνικά anime ή splatter βγαλμένα από ηλεκτρονικά παιχνίδια. Στο Art Zone, Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 42, Άγαλμα Τρούμαν. Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ., Παρ. 11:00-15:00 & 17:30-21:00. Tετ. ,Σάβ. 11:00-15:00.

Θέατρο

  • Κυριακή 20/1

Jeanne D’ Arc. Μοναδικός και πρωτότυπος συνδυασμός θεάτρου κούκλας με ηθοποιούς και τεχνική sant art (ζωγραφική με άμμο). Μία παράσταση, βασισμένη σε πολλαπλούς μύθους και αμέτρητες εκδοχές ζωής και θανάτου της Jeanne D’ Arc σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ιρίνα Μπόικο. Στις 21:15 στον χώρο τέχνης, «Ασωμάτων», Οδός Αγ. Ασωμάτων 6, Θησείο (δίπλα στον Hλεκτρικό του Θησείου). Τηλ.: 2118009838

Προβολές

  • Πέμπτη 24/1

Προβολή της ταινίας Sin Nombre (Χωρίς Όνομα), του Cary Fukunaga (2009-Μεξικό / ΗΠΑ). Στις 20:00 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο», Ηρώων Πολυτεχνείου 4Α & Μαρίνου Αντύπα, Ηλιούπολη.

Βιβλίο

  • Πέμπτη 24/1

Παρουσίαση του βιβλίου Το κουμπί και το φόρεμα, του Σωτήρη Δημητρίου, Εκδόσεις Πατάκη. Με το συγγραφέα θα συνομιλήσει ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου, ενώ διηγήματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Γιασεμί Κηλαηδόνη. Στις 20:00 στο βιβλιοπωλείο Iανός, Σταδίου 24, στις 20:00.

Διάφορα

  • Κυριακή 20/1

Το περιοδικό Unfollow, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Τόπος και το περιοδικό τέχνης Kaput, διοργανώνει δύο συζητήσεις με γενικό τίτλο Ανάγνωση / Πολιτική / Τέχνη. Είναι η ανάγνωση μια πολιτική τέχνη; Ή μήπως η τέχνη είναι μια πολιτική ανάγνωση του κόσμου; Θα μπορούσε η πολιτική να είναι μεταξύ άλλων και μια ανάγνωση της τέχνης; Οι δύο συζητήσεις έχουν στόχο να περιγράψουν όψεις της ελληνικής λογοτεχνίας την τελευταία τριακονταετία, να χαρτογραφήσουν μια νέα γενιά που αναδύεται και να διερευνήσουν τις διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ λογοτεχνίας και εικαστικών. Πρώτη συζήτηση: Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 15:00 στο Cine Camp (Ευπόλιδος 4 & Απελού 2, Πλ. Κοτζιά). Συμμετέχουν: Άρης Μαραγκόπουλος (συγγραφέας) Γιώργος Λαμπράκος (συγγραφέας) Θεόφιλος Τραμπούλης (Unfollow) Έφη Γιαννοπούλου (Unfollow).

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!