Προβολές
Σάββατο 1-Κυριακή 2/12
Το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο ταξίδι του στην υπόλοιπη Ελλάδα, μέσα από τις περιφερειακές εκδηλώσεις, κάνει στάση στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης (Αγ. Βαρβάρας 25). Θα προβληθούν έξι ταινίες επιλεγμένες από το πρόγραμμα της 53ης διοργάνωσης με ώρα έναρξης τις 17:00.

Κυριακή 2/12
Εγώ είμαι ένας άλλος του Γιώργου Χρ. Ζέρβα. Από τη θεραπεία (18 Άνω) στην κοινωνική ένταξη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με μέλη της κοινότητας του «18 Άνω» για τον αγώνα της απεξάρτησης και επανένταξης. Στις 19:00 στον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, Λόντου 6, Εξάρχεια, 2ος όροφος.

Θέατρο
Σάββατο 1-Τρίτη 4/12
Βότκα Μολότοφ. 13 διηγήματα διασκευασμένα για το θέατρο, δεμένα μεταξύ τους, κάτω από την παρουσία του ίδιου του συγγραφέα Αντόν Τσέχoφ που, ως αφηγητής, ξεκινά την παρουσίαση των ιστοριών του, τις συνδέει  και πολλές φορές συμμετέχει στους ρόλους τους. Σκηνοθεσία-επεξεργασία κειμένων: Κατερίνα Μπλάτσου.
Συμμετέχουν 20 ερασιτέχνες ηθοποιοί της Θεατρικής Ομάδας. Στις 21:00 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού, Περικλέους 55.

Μουσική
Κυριακή 2/12
Ο Σύλλογος Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Πειραιά με αφορμή τα 30 χρόνια από το χαμό του Μάνου Λοΐζου, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη με τη συμμετοχή αποφοίτων και φίλων του σχολείου που θα μας θυμίσουν αγαπημένα του τραγούδια. Στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, Κ. Μαυρομιχάλη 27, στον Πειραιά.

Κυριακή 2/12
Αφιέρωμα στη μούσα του Αττίκ, Δανάη Στρατηγοπούλου, συνδιοργανώνουν το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου και η Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση «Ελληνικός Σύνδεσμος Παρθενών», σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Άγκυρα. Για τη ζωή και το έργο της θα μιλήσουν η βιογράφος της και συγγραφέας του βιβλίου Δανάη, το αηδόνι του έρωτα, Πόπη Μαγουλά-Γαϊτάνου και η ποιήτρια Αλίκη Καλομενοπούλου. Επιτυχίες της Δανάης θα ερμηνεύσουν η Σοφία Καπετανάκου και η Ρένα Χαλιώτη. Στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, Βασιλίσσης Σοφίας 85, Μαρούσι.

Διάφορα
Σάββατο 1/12
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνδιοργανώνει με τον πολιτιστικό φορέα «Ανάμεσα στους Μέρμηγκες», το Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών και το εργαστήριο MUSIC* του Πολυτεχνείου Κρήτης, διοργανώνουν ημερίδα για το Θέατρο Σκιών με τίτλο Σκιές στο Φως. Καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί θα συζητήσουν για το πλούσιο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, τη μουσική και τα τραγούδια του, τις επιρροές που δέχτηκε από τις κλασικές μορφές παραστατικών τεχνών του παρελθόντος, την ικανότητα προσαρμογής του στις σύγχρονες συνθήκες, αλλά και για τον πάντα επίκαιρο χαρακτήρα του, για το παρόν και το μέλλον του. Από τις 10:30 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.

Κυριακή 2/12
Η νέα σειρά λογοτεχνικών παραστάσεων στον πολυχώρο «Χυτήριο» ξεκινά με προσκεκλημένο, τον ποιητή Γιώργο Χρονά. Ο σπουδαίος δημιουργός, διαβάζει και σχολιάζει ποιήματά του, ενώ τον προλογίζει ο Κωνσταντίνος Μπούρας. Ο συνθέτης Νίκος Πλάτανος παίζει στο πιάνο συνθέσεις του σε ποίηση Χρονά. Από τις 12:30 στο Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, τηλ.: 210-3412313.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!