Προβολές
Σάββατο 15/9
Προβολή της ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου Μέρες του ‘36. Την ταινία θα προλογίσει Λάμπης Κατσιάπης, με αναφορές στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα του 1936. Στις 21:00 στο Πάρκο Ναυαρίνου, Ζωοδόχου Πηγής & Χαριλάου Τρικούπη.

Δευτέρα 17/9
Το δεύτερο μέρος από τη σειρά ντοκιμαντέρ El alma de México (Η ψυχή του Μεξικού) με αφήγηση από τον Carlos Fuentes, που αποτελεί ένα πανόραμα της μεξικανικής κληρονομιάς, μέσα από την τέχνη, από την προϊστορία μέχρι σήμερα, παρουσιάζει το Ινστιτούτο Θερβάντες σε συνεργασία με την πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα. Θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ Τοπίο με πυραμίδες και Ζωντανή κληρονομιά, με υπότιτλους στα αγγλικά. Στις 19:00 και στις 21:00 αντίστοιχα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23.

Θέατρο
Τετάρτη 19/9
Το «Οικείο Θέατρο» παρουσιάζει την παράσταση Παίρνω τη φωνή σου, της Σοφίας Αδαμίδου σε σκηνοθεσία Μίλτου Δημουλή. Μια παράσταση-διαδρομή στον ιστορικό χρόνο με αφετηρία τον μύθο του Προμηθέα, μέσα από τη ματιά του Καζαντζάκη και συνοδοιπόρους το ταξίδι, τον Ευριπίδη, τον Μπρεχτ, τον Λόρκα, τον Γιάννη Ρίτσο και τον Μίκη Θεοδωράκη. Στις 20:00 στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.

Τετάρτη 19/9
Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Καισαριανής παρουσιάζει τη Μήδεια του Μποστ. Στις 20:30 στο Θέατρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», Σπ. Μουστακλή 23, Ίλιον.

Παρασκευή 21/9
Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Πεύκης παρουσιάζει τη Φαύστα του Μποστ. Μια παράσταση που μέσα από το φαινομενικό ανατρεπτικό της σουρεαλισμό, απηχεί τον παραλογισμό της εποχής μας. Στις 20:30 στο «Κηποθέατρο» (Κύπρου) στη Νίκαια.

Μουσική
Πέμπτη 20/9
Οι Human Touch (David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Σταύρος Λάντσιας), ζωντανά στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, Πανεπιστημίου 12, στις 21:00. Είσοδος ελεύθερη. Χρέωση για το ποτό σας.

Εκθέσεις
Έως Κυριακή 14/10
Η έκθεση The Future Starts Here αποτελείται από μια σειρά νέων έργων του Στέφανου Τσιβόπουλου, κραυγή αντίδρασης στην τρέχουσα κοινωνικοπολιτική και οικονομική κρίση και υλοποιείται με το αίσθημα του κατεπείγοντος, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει να υπερβεί την παρούσα συγκυρία επιχειρώντας μια προβολή στο μέλλον. Στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!