«Η ελπίδα για το νέο παιδί, η ελπίδα για να μην φύγει έξω είναι να του πεις ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να σε χωρέσει. Προχθές είδα μια κοπελιά η οποία έκανε στη Μακεδονία σπουδές για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Και σκεφτόταν να πάει έξω κλπ. Και της λέω εδώ τώρα, πρόκειται να μπει αυτή η δουλειά μπροστά. Μπορεί να απορροφήσει εκατοντάδες κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση.»

Αντώνης Σαμαράς,
στη διακαναλική συνέντευξη

«Μετακινούνται πολλοί φίλοι μας από τις αδερφικές κεντροδεξιές παρατάξεις. Μπακογιάννη, Καμμένο, Καρατζαφέρη, Μάνο, Χρυσή Αυγή…»

Παναγώτης Ψωμιάδης, μιλώντας σε νεοδημοκράτες

«Πιστεύει κανείς ότι τώρα μπορεί ν’ αποφύγει να βάλει την υπογραφή του και να κρυφτεί πίσω από τις δικές μας υπογραφές; Ναι, είμαστε υπερήφανοι για τις υπογραφές που βάλαμε για να φέρουμε αυτά που φέραμε στη χώρα. Ναι, υπογράψαμε κάτω από την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που έβαλε τη χώρα στην ΕΟΚ. Κάτω από την υπογραφή του Ανδρέα Παπανδρέου που έφερε τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα. Κάτω από την υπογραφή του Κώστα Σημίτη που έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ. Και κάτω από τις υπογραφές του Καποδίστρια, του Τρικούπη, του Ελευθερίου Βενιζέλου.»

Ευάγγελος Βενιζέλος,
στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει πολύ μεγάλη εμπειρία. Θεωρώ ότι ζυγίζει καλά ό, τι λέει. Νομίζω ότι αυτό που λέει, είναι ότι δεν θέλει πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά. Ως γνωστόν, έχει δύο παιδιά του υπό τον κ. Σαμαρά.»

Γιώργος Καρατζαφέρης
στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84

«Στις 7 Μαΐου, κάποιοι δεν σεβάστηκαν την ετυμηγορία των πολιτών και τους είπαν ότι ψήφισαν λάθος. Εμάς μπορεί να μας βολεύει αυτό γιατί πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα μπούμε στη βουλή! Όμως ποιος τολμά να λέει ότι οι πολίτες ψήφισαν λάθος; Την Κυριακή πρέπει να έχουμε κυβέρνηση! Κι αυτό είναι ευθύνη και των κομμάτων και των πολιτών. Πρέπει τα σενάρια για μη νομιμοποιημένες, μη πολιτικές κυβερνήσεις να διαψευστούν. Τα προβλήματα πρέπει να έχουν λύσεις. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον της χώρας για μικροκομματικά συμφέροντα.»

Ιωάννα Κοντούλη,
κατά την περιοδεία της στην Κέρκυρα

«Η αλήθεια είναι ότι στις 18 Ιουνίου δεν θα υπάρχει μνημόνιο. Το μνημόνιο ΙΙ έγινε κουρελόχαρτο στη διάρκεια της τρίμηνης εκλογικής αναταραχής. Θα χρειαστεί να διαμορφωθεί ένα νέο μνημόνιο που θα λάβει αναγκαστικά υπόψη του τη νέα (και χειρότερη) πραγματικότητα.»

Στέφανος Μάνος,
στην προεκλογική εκδήλωση της Δημιουργία, ξανά

«Φοβάμαι. Ναι, ξέρω. Είναι η λέξη που δεν πρέπει να χρησιμοποιεί ποτέ ένας πολιτικός αρχηγός. Να είναι ατρόμητος, λένε τα εγχειρίδια πολιτικής επικοινωνίας, για να αισθάνεσαι ότι μπορείς να στηριχτείς πάνω του, να είναι ατσαλάκωτος σαν το κοστούμι του Τζέιμς Μποντ μετά από πάλη μέχρις εσχάτων, να είναι συμπαγής σαν αρχαϊκός κούρος με το ένα πόδι μπροστά για να σου περνάει και την ιδέα της αέναης κίνησης. Αλλά εγώ φοβάμαι – και δεν έχω μάθει να κρύβω τα συναισθήματά μου.»

Θάνος Τζήμερος,
στην προεκλογική εκδήλωση της Δημιουργία, ξανά

ΥΓ: Στον Κορυδαλλό έκανε το ΠΑΣΟΚ την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση. Μην πηγαίνει ο νους σας κατευθείαν στο κακό…

Ο παρατηρητικός
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!