(Πηγές: Pretenter’s News, Psihari’s Prop a Ganda, Bobola’s Diaplocoments)

• Ενθουσιασμένα φέρονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την μεγάλη προσέλευση των οπαδών του Κινήματος στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε κλειστά γήπεδα καλαθοσφαίρισης, αποθήκες και σφαιριστήρια διαφόρων πόλεων, στον Προβλήτα 17 του Λιμένος Θεσσαλονίκης και στην κάτω αριστερή γωνία της Πλατείας Συντάγματος (απέναντι από το Ταχυδρομείο). Μεγάλη εντύπωση προξένησε στους τηλεθεατές ο διάλογος του Ευάγγελου Βενιζέλου με το κοινό του, στη Λάρισα. Παραθέτουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Γεια σου πρόεδρε!», «Γεια σου και σένα, πολίτη, πού είναι οι υπόλοιποι;» «Στο γιαουρτάδικο του Μητσάρα, πρόεδρε. Πετάχτηκαν μια στιγμή να ψωνίσουν κι έρχονται».
• Τις επίσης μαζικές και ενθουσιώδεις συγκεντρώσεις της Ν.Δ. υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν, πανελλαδικά, 9.353 οπαδοί του κόμματος και 27.460 ελληνικές σημαίες, με πολλές εκ των οποίων ο Αντώνης Σαμαράς αντάλλαξε απόψεις σε πολύ εγκάρδιο κλίμα. Η ομιλία του προέδρου του κόμματος στο Ηράκλειο Κρήτης ματαιώθηκε, λόγω παρεξήγησης ως προς την ώρα έναρξης, ένεκα της οποίας παρευρέθησαν στο κλειστό γήπεδο μόνο οι τοπικοί υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ., οι οικογένειές τους, ο επιστάτης του χώρου και ένας δωδεκάχρονος που είχε πάει για να προπονηθεί στα τρίποντα.
• Σε βαρυσήμαντη ομιλία του ενώπιον των μελών της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα 777 μέτρα τα οποία είναι απαραίτητο να δρομολογηθούν τον Ιούνιο, προκειμένου να σωθεί εκ νέου η χώρα. Τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα δήλωσαν ότι θα υλοποιήσουν μεν μετεκλογικώς τα μέτρα, θα αποφύγουν δε τις οριζόντιες περικοπές και τους νέους φόρους. Αντ’ αυτών δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν σε ζιγκ-ζαγκ, ελλειπτικές και κάθετες περικοπές εισοδημάτων και λελογισμένη αύξηση των συντελεστών των ήδη επιβληθέντων φόρων και τελών.
• Στην ανταλλαγή σκληρών ύβρεων και χαρακτηρισμών κατέληξε ο τηλεοπτικός διάλογος του κυρίου Καρατζαφέρη με τον κύριο Αβραμόπουλο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε τη Ν.Δ. γιατί καταψήφισε το πρώτο Μνημόνιο και ψήφισε το δεύτερο, ενώ ο αντιπρόεδρος της τελευταίας στηλίτευσε το κόμμα του αντιπάλου του, επειδή έκανε ακριβώς το αντίθετο.
• Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες -προς το παρόν- πληροφορίες η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κύριος Στέφανος Μάνος και η κυρία Λούκα Κατσέλη προτίθενται, με κοινό τους αίτημα προς το επόμενο Κοινοβούλιο, να ζητήσουν τη δημιουργία Βουλής Β’, προκειμένου να εκπροσωπηθούν εκεί τα κόμματά τους, αν δεν καταστεί δυνατό να εξασφαλίσουν έδρες στην Α’. Την πρόταση αναμένεται να συνυπογράψει και ο κύριος Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.
• Σε μια σπάνια επίδειξη συνεργατικού πνεύματος οι κ.κ. Βενιζέλος και Καραμανλής δεσμεύτηκαν σχεδόν ταυτόχρονα πως ο 13ος και 14ος μισθός είναι εγγυημένοι, και πως σε περίπτωση ανάγκης θα εξεταστεί η δυνατότητα περαιτέρω εξυγίανσης των υπόλοιπων δώδεκα.
• Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. επιβεβαίωσε τη θέση του περί υπεύθυνης τήρησης των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας και δήλωσε πως το κόμμα του επεξεργάζεται ταυτοχρόνως τα αναγκαία μέτρα ισοδύναμης αποδέσμευσης, τα οποία και θα πρέπει να υλοποιηθούν το αργότερο μέχρι το 2032, υπό τον όρο πως θα έχει επιτευχθεί μέχρι τότε η αναγκαία εθνική συναίνεση.
• Σε ξέφρενο γλέντι εξελίχτηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα. Τα μέλη της οργάνωσης τραγούδησαν εφτά ναζιστικούς ύμνους, έκαψαν και τεμάχισαν δώδεκα ομοιώματα μεταναστών, επιδόθηκαν σε τελετές βουντού κατά αριστερών και συμμετείχαν στο διαγωνισμό εθνικοσοσιαλιστικού τατουάζ, τον οποίο κέρδισε ο νεαρός Αδόλφος Κ. Ρετίνος. Αίσθηση προκάλεσε η έκθεση μαχητικού υλικού στην οποία περιλαμβάνονταν λοστοί, σιδηρογροθιές, καδρόνια, τσεκούρια, στιλέτα και μπαλτάδες, ποικίλων ειδών και μεγεθών.

Ν. Κουνενής
[email protected]

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!