Ο Σύριζα πρέπει να σώσει την κοινωνία! Δεν έχει επιλογή και δεν έχει δικαίωμα να κάνει πίσω, να δειλιάσει, να το ξανασκεφτεί.

 
 
Είναι ένα κοστούμι που του φόρεσαν οι σημερινές συνθήκες, και θα πορευτεί με αυτό. Επιτρέπεται να κοιτάει μόνο μπροστά, δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες!
Υπάρχουν μόνο οι οργισμένες κραυγές των μανάδων που απολύονται και δεν έχουν να αγοράσουν γάλα για το μωρό τους που κλαίει και δεν καταλαβαίνει από «κινητικότητες» και «λυπάμαι χάσατε την οργανική σας θέση»!
Υπάρχουν μόνο οι απελπισμένοι που αυτοκτονούν μέσα στην απόγνωση και αυτομάτως γίνονται νούμερα –«ακόμη ένας» και πάμε παρακάτω!
Υπάρχουν οι ηλικιωμένοι που τους στερούν τη ζωή, γιατί το εισιτήριο στο νοσοκομείο έγινε 25 ευρώ που δεν τάχουν, και που αναφωνούν μόνοι τους «μα, θέλουν να μας πεθάνουν;».
Υπάρχουν τα νέα παιδιά που «σπρώχνονται» στην καινούργια ξενιτιά, χωρίς να προλάβουν να καταλάβουν τι τους συνέβη, πού πήγαν τα όνειρά τους, ποιος είναι αυτός που τους αναποδογύρισε τη ζωή!
Υπάρχουν οι ασθενείς στα νοσοκομεία, που ξαφνικά βρέθηκαν στους δρόμους με την πληγή τους ανοικτή, και η απάντηση στο κατάπληκτο, έντρομο βλέμμα τους είναι: «το αποφάσισε ο κύριος υπουργός, για να σώσει τη χώρα»! (δεν πάνε καλά οι πωλήσεις φαίνεται –όχι των βιβλίων, αλλά της δημόσιας περιουσίας…).
Υπάρχουν τα χιλιάδες ελληνόπουλα που θα μείνουν χωρίς σχολεία – τι να την κάνουν τη μόρφωση, για εκεί που τους προορίζει αυτό το σύστημα πρέπει ακριβώς να είναι αμόρφωτοι, για να μη μπορούν να σηκώνουν κεφάλι!
Υπάρχουν, υπάρχουν…
Για τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς μόνο αυτά επιτρέπεται να υπάρχουν! Ο μόνος στόχος σήμερα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να σώσει αυτή την κοινωνία που ραγδαία διαλύεται! Σε λίγο δεν θα υπάρχει πλέον κοινωνία, αν δεν ανατραπεί, επειγόντως, η εγκληματική πολιτική που ασκούν τα ανθρωπάκια-φερέφωνα της Γερμανίας και του ΔΝΤ. Και αυτό δεν θα το κάνει βέβαια η σημερινή κυβέρνηση των οσφυοκαμπτών, αλλά μια άλλη κυβέρνηση, με άλλους ανθρώπους.
Δεν αρκεί όμως μόνο να ανατραπεί αυτή η πολιτική, είναι ανάγκη να αντικατασταθεί από μία άλλη, σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών, αυτών που τώρα συνθλίβονται.
Άρα, ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο σκέλη:
Το 1ο είναι να καταφέρει να ανατρέψει την κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, και να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Το 2ο και εξίσου δύσκολο και σημαντικό, να μπορέσει να εφαρμόσει μια πολιτική σωτηρίας της κοινωνίας.
Δύσκολα και πολύπλοκα ζητήματα, που και για τα δύο χρειάζεται πολλή δουλειά – και μάλιστα ταυτόχρονα. Πρέπει να αγωνίζεσαι για να πάρεις την εξουσία και παράλληλα να σχεδιάζεις την πολιτική που θα εφαρμόσεις για να τη διατηρήσεις (εδώ είναι απαραίτητα πολλά και διαφορετικά μυαλά, κανείς δεν περισσεύει).
Μια τέτοια κυβέρνηση σωτηρίας (ή της Αριστεράς, ή όπως τελικά την ονομάσουμε), θα χρειαστεί να κάνει ρήξεις με τα μεγάλα συμφέροντα, ντόπια και ξένα. Θα τα καταφέρει;
Θα χρειαστεί συμμάχους αυτούς που σήμερα ματώνουν. Πρέπει να σταθεί δίπλα της ένα μέρος της κοινωνίας, αυτοί που θα τους έχει πείσει ότι θα τους ξανασηκώσει όρθιους, θα τους δώσει πίσω μια αξιοπρεπή ζωή. Θα τους έχει;
Θα πρέπει να χειριστεί την κυβερνητική εξουσία με δικαιοσύνη, δημοκρατία, διαφάνεια! Θα το καταφέρει;
Όμως για να φτάσουμε στο 2ο σκαλοπάτι πρέπει να περάσουμε από το πρώτο. Δηλαδή από τις συμπληγάδες. Πιστεύει κανείς πως το να πάρει μια αριστερή δύναμη την εξουσία, μέσα σε μια καπιταλιστική Ευρώπη, θα είναι περίπατος; Πως θα «πέσουν σαν ώριμο φρούτο»;
Μια βόλτα εκεί που συχνάζουν όσοι κερδίζουν από το ξεπούλημα της χώρας, θα σας πείσει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την πολυτελή ζωή τους για να έχουν ζωή και οι άλλοι. Κάντε μια βόλτα στα νησιά το καλοκαίρι! Όχι στις Γαύδους, όπου οι άνθρωποι πεθαίνουν γιατί δεν υπάρχει γιατρός, αλλά στα «δικά τους» νησιά, εκεί όπου στριμώχνονται τα κότερα για να βρουν λίγο χώρο να αράξουν, εκεί όπου οι κουβέντες που ακούς γύρω σου δεν είναι για τους ανθρώπους που απολύονται και δεν μπορούν να ζήσουν, ούτε για τη φύση που καταστρέφεται ή για τις ακτές τις αποκλεισμένες από τις βίλες, αλλά για κέρδη και χρήμα, που θέλουν να διατηρήσουν με κάθε κόστος.
Γι’ αυτό, θα χρησιμοποιήσουν μέσα και τρόπους που δεν φανταζόμαστε!
Θα βομβαρδίσουν με εκβιαστικά διλήμματα τον ήδη φοβισμένο λαό – γι’ αυτό τον «έφτιαξαν» έτσι, θα κάνουν ίσως και προβοκάτσιες που θα φτάσουν σε ακραίες καταστάσεις, θα χρησιμοποιήσουν τον παλιό πετυχημένο τρόπο της διαίρεσης του λαού σε ομάδες, που στην προσπάθεια για επιβίωση θα επιτίθενται η μία στην άλλη. Και θα χρησιμοποιήσουν βέβαια κατά κόρον τα ΜΜΕ, που πλέον είναι όλα δικά τους (προδοτικές προς τους εργαζόμενους οι ευθύνες του ΚΚΕ, που παρέδωσε ένα μοναδικό όπλο στους καπιταλιστές-εχθρούς του λαού, απορρίπτοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο 902 η φωνή όλης της Αριστεράς)!
Θα «έχουμε πόλεμο» λοιπόν! Ανελέητο! Τόσο πιο σκληρό όσο περισσότερα είναι τα προνόμια που θα χαθούν από τη μια, και οι ζωές που κινδυνεύουν από την άλλη. Αυτό είναι το μόνο διακύβευμα σήμερα! Και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι όσοι βρισκόμαστε με τους «από κάτω». Επειδή η συγκυρία το έφερε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη γραμμή, να είναι η αιχμή του δόρατος, να ριχτούμε όλοι μαζί σε αυτή τη μάχη, από τη δική του διαφορετική αφετηρία ο καθένας, αλλά συγκλίνοντας στον κοινό στόχο. Με πολιτικό μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ, που πρέπει να είναι κόμμα ριζοσπαστικό, δημοκρατικό, επαναστατικό, ετοιμοπόλεμο!
 
Ροζίνα Γιώτη,
μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!