του Γιώργου Πατέλη

 

Επίκαιρη ερώτηση έκανε η βουλευτής της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα προς την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου για τις κατασχέσεις ακινήτων λόγω χρεών προς το δημόσιο. Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι το πλέον τραγικό, ότι η επερώτηση προέρχεται από τη Ν.Δ. και μάλιστα από πρώην υπουργό της μνημονιακής κουστωδίας του Α. Σαμαρά, ότι η «φιλεύσπλαχνη αριστερή» κυβέρνηση τα ακούει από την δεξιά ή οι ίδιες οι απαντήσεις της κας Παπανάτσιου;

Δήλωσε, λοιπόν, η υφυπουργός ότι εάν γίνονται κατασχέσεις για πολύ μικρά ποσά, «να κάνουμε κάποια σύσταση προς την Ανεξάρτητη Επιτροπή Δημοσίων Εσόδων να το διορθώσουμε». Ενώ έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι κατασχέσεις δεν συνεπάγονται και πλειστηριασμό ακινήτων… Μην χαθεί και το αριστερό προσωπείο και μιλήσουμε για τα συνθήματα περί σπιτιών και τραπεζιτών. Ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τους οφειλέτες όπως τους νόμους για εξωδικαστικό συμβιβασμό ή τις εξαιρέσεις για τις πληγείσες περιοχές από φυσικές καταστροφές. Παρότι τίποτα πλέον δεν μου προκαλεί εντύπωση από δαύτους, η φράση της υφυπουργού ότι «το Δημόσιο πρέπει να κάνει κατασχέσεις για να διαφυλάξει τα δικαιώματά του», μου ακούγεται ιδιαίτερα οξύμωρη και προκλητική. Ειδικά μετά το δάνειο που χορηγήθηκε στη Φράπορτ για να αγοράσει τα ελληνικά αεροδρόμια.

Είναι να απορεί κανείς με το περίσσιο θράσος των ΣΥΡΙΖΑίων. Από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο διορισμένο, διακατέχονται από την ίδια λογική: να κρατήσουν τις καρέκλες τους πάση θυσία και έτσι δικαιολογούν τα πάντα. Μνημονιακότεροι των μνημονιακών είναι οι άνθρωποι, ενώ πολιτικάντηδες τύπου Π. Πολάκη από τη μία ξεσαλώνουν στο facebook για τα «ανδραγαθήματα της κυβερνήσεως» κι από την άλλη κάνουν βαθιές υποκλίσεις στο Χίλτον.

Το μάρμαρο βέβαια μπορεί να το πληρώνει ο κόσμος, αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!