Είναι γνωστό ότι μετά την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ από την κυβέρνηση το 2019, στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του μεγαλύτερου οργανισμού απεξάρτησης της χώρας τοποθετήθηκε ένα κομματικό στέλεχος της Ν.Δ., ο ψυχίατρος Χρήστος Λιάπης.

Ο υποψήφιος πολιτευτής Τρικάλων έμοιαζε τότε μια λύση ανάγκης, αφού άλλοι άνθρωποι κάποιου κύρους και σχετικοί με τον χώρο των εξαρτήσεων, βολιδοσκοπήθηκαν τότε αλλά αρνήθηκαν σεβόμενοι τις αντιδράσεις που είχε προξενήσει η ωμή κυβερνητική παρέμβαση στο ΚΕΘΕΑ.

Έτσι, και με μοναδικό διαβατήριο την έλλειψη τέτοιων «ευαισθησιών» και την επαγγελματική του ιδιότητα, που έδειχνε να έχει κάποια σχέση με τον οργανισμό, ο Χρ. Λιάπης διορίστηκε τότε πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ.

Το τελευταίο διάστημα, ο κος Λιάπης δραστηριοποιείται έντονα με συνεχή αρθρογραφία με την οποία ξιφουλκεί υπέρ του κυβερνώντος κόμματος και κατά των αντιπάλων της Ν.Δ., κυρίως σε εφημερίδες της κυβερνητικής παράταξης. Φαίνεται ότι το όνειρο μιας υποψηφιότητας στον νομό Τρικάλων που δεν πραγματοποιήθηκε εν όψει των εκλογών του Μαΐου παραμένει ζωντανό για επόμενες αναμετρήσεις και για αυτό πρέπει να επιδειχτεί ο ανάλογος «κομματικός πατριωτισμός».

Έτσι, ο κος Λιάπης πότε μας θυμίζει νεανικά του κείμενα για διάφορα θέματα, πότε αρθρογραφεί για τα Τέμπη εξηγώντας πώς θα μπορούσε με κάποια τεστ ψεύδους να ομολογήσει ο σταθμάρχης (1), κάθε τρεις και λίγο επιτίθεται με σχεδόν εμμονικό τρόπο κατά του Γ. Βαρουφάκη, βγάζει «διαγνώσεις» και θυμίζει την καταστροφή που πήγαμε να πάθουμε το 2015 ψηφίζοντας «Όχι» στην Τρόικα (2), ή άλλοτε επιχειρηματολογεί γιατί δεν μπορεί να υπάρξει εθνική συνεννόηση στον τόπο με τα ανεύθυνα –πλην της Ν.Δ.– κόμματα (3). Κι όλα αυτά υπογράφοντας πάντα ως «πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ».

Φυσικά ο καθένας μπορεί να λέει τη γνώμη του ελεύθερα, ακόμα κι αν αυτή τοποθετείται στα όρια του γραφικού. Άλλωστε μαϊντανοί κάθε είδους, τηλεψυχίατροι και δήθεν ειδικοί σε διάφορα πεδία που φιλοξενούνται κατά καιρούς στα ΜΜΕ υπάρχουν άφθονοι. Ο τίτλος όμως του προέδρου του ΚΕΘΕΑ θα έπρεπε στοιχειωδώς να προστατεύεται από αυτή την έκθεση. Αν ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται τον θεσμικό του ρόλο, έναν ρόλο που απαιτεί σοβαρότητα, ενασχόληση με κρίσιμα θέματα, συνεννόηση με όλους τους φορείς και πολλά ακόμα, οι πολιτικοί του προϊστάμενοι δεν μπορούν έστω να τον «μαζέψουν»;

Ν.Τ.

Παραπομπές

1) «Τα λάθη, η τραγωδία, η επιστήμη» – Ελεύθερος Τύπος, 6/3/2023
2) «Το σχέδιο “Δήμητρα” και ο “Εφιάλτης της Περσεφόνης” και του κ. Βαρουφάκη» – Manifesto, 27/4/2023

3) «Εθνική συνεννόηση αλλά με ποιους;» – Political, 5/5/2023

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!