Του Γιώργου Κυριακού

► Ο Έντι Ράμα έκρινε λανθασμένη την έκθεση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για το ξέπλυμα χρήματος στην Αλβανία, δηλώνοντας ότι «αυτά συμβαίνουν στις ΗΠΑ και τη Βρετανία»! Τέτοια ακούν οι δικοί μας, που στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν, και κοκκινίζουν.

► Πάντως ο εκλεκτός του Ράμα, ο δήμαρχος Τιράνων Εριόν Βελιάι, μέσα σε 8 χρόνια χορήγησε οικοδομικές άδειες για πάνω από 7.000.000 τ.μ., καταστρέφοντας το ιστορικό κέντρο. Ο δε Αλβανός αναλυτής Σεγιαμίνι είπε ότι 1 δισεκατομμύριο ευρώ στον κλάδο των ακινήτων έχει «άτυπες πηγές». (Δεν) πέφτουμε από τα σύννεφα.

► Και το κερασάκι των ενάρετων επενδύσεων:

► Το ΝΑΤΟ είναι αντίθετο στο ρυθμιστικό σχέδιο του νέου εμπορικού λιμανιού στο Πόρτο Ρομάνο της Αλβανίας, διότι δεν συμμορφώνεται με τους… σχεδιασμούς της Συμμαχίας. Θα αναλάβει και το αλβανικό Υπουργείο Χωροταξίας ο Στόλτενμπεργκ;

► Η Ουκρανία εξήγαγε σιτηρά αξίας 20.600.000 δολαρίων στη Μολδαβία το 2022, ποσό 5,2 φορές υψηλότερο από το 2021. Ο υπεύθυνος των Αγροτικών Ενώσεων Μολδαβίας μιλά για καταστροφή: «Η τιμή του κιλού σιταριού έχει πέσει στα 2,8 λέι, ενώ η τιμή κόστους είναι περίπου 5 λέι».

► Πάντως ο αρμόδιος Ουκρανός υπουργός δήλωσε ότι «ενημερώσαμε τη Μολδαβία πως οποιοσδήποτε περιορισμός στην εισαγωγή ουκρανικού σιταριού θα θεωρηθεί εξαιρετικά εχθρικό βήμα». Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι!

► Βούτσιτς, αφότου η Ελλάδα σφύραγε αδιάφορα για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: «Η Σερβία σχεδιάζει να κάνει σοβαρή αναστροφή στην εξωτερική της πολιτική προς χώρες που δεν σέβονται την εδαφική μας ακεραιότητα και κυριαρχία». Εκεί στο ελληνικό (τρόπος του λέγειν) ΥΠΕΞ, όλα καλά;

► «Την καταλαβαίνουμε την Κύπρο», που ψήφισε εναντίον της ένταξης του Κοσόβου, δήλωσε ο κ. Δένδιας. Να είναι κι ευχαριστημένη που δεν τη βομβαρδίσαμε για την ανυπακοή της.

► Τουρκικά και μουσουλμανικά κόμματα από τα Σκόπια, τη Βοσνία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο προέτρεψαν τους οπαδούς τους να ταξιδέψουν στην Τουρκία για να ψηφίσουν Ερντογάν. Ο Έντι Ράμα έκανε περίπου το ίδιο σε τηλεοπτικό σποτ…

► Ακυβερνησία στη Βουλγαρία: «Θα πρέπει να ευχηθούμε στον πρόεδρο Ράντεφ κάθε υγεία, γιατί φαίνεται ότι θα κυβερνά για πολύ καιρό», δήλωσε ειρωνικά ο Μπορίσοφ. Κι αυτός διαβάζει τη στήλη μας!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!