Ο αγώνας για να αποσυρθεί η πραξικοπηματική ΠΝΠ που καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και προβλέπει τον ορισμό έμμισθου Δ.Σ. από την εκάστοτε κυβέρνηση, δεν σταματά.

Την περασμένη Κυριακή, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ. Η συνέλευση αποφάσισε τη συνέχιση της θητείας του Δ.Σ., το οποίο καταργεί η ΠΝΠ δημιουργώντας κενό διοίκησης, και το εξουσιοδότησε να προσφύγει κατά της κυβερνητικής πράξης. Η συνέλευση, με ψήφισμά της, δέσμευσε ομόφωνα όλα τα θεσμικά όργανα του ΚΕΘΕΑ να διαφυλάξουν το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού. Τέλος, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί Επιτροπή Υποστήριξης του Έργου και των Αρχών του ΚΕΘΕΑ.

Ομόφωνα υπέρ της υπεράσπισης του αυτοδιοίκητου η Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ που απαρτίζεται από τους εργαζόμενους, μέλη της επανένταξης και εκπροσώπους από τις οικογένειες των θεραπευόμενων μελών.

Την περασμένη Τετάρτη στο Σύνταγμα, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ με την αφιλοκερδή συμμετοχή αρκετών καλλιτεχνών.

Ο αγώνας του ΚΕΘΕΑ συνεχίζεται και έχει ένα μεγάλο όπλο. Τη σχεδόν καθολική συμπαράσταση της κοινωνίας. Δεν είναι μόνο οι δεκάδες αποφάσεις φορέων, συνδικάτων, πανεπιστημίων, δήμων και περιφερειών. Είναι κυρίως η καθημερινή υποστήριξη από χιλιάδες κόσμου που εξοργίζεται για την ωμή παρέμβαση σε έναν τέτοιο οργανισμό.

Η συμπαράσταση αυτή δεν αφήνει ανεπηρέαστη την κυβέρνηση που φοβάται το πολιτικό κόστος από έναν αγώνα ο οποίος δεν είναι συντεχνιακός και στενά «συνδικαλιστικός» αλλά συνδέεται με την κοινωνία. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για γκρίνια στο εσωτερικό της Ν.Δ. και δυστοκία να βρεθούν πρόσωπα ευρύτερου κύρους για τη στελέχωση ενός διορισμένου Δ.Σ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο τέλος της συζήτησης ερώτησης που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο από τη βουλευτίνα Αγ. Αδαμοπούλου του Μερα25, ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης επισήμανε ότι «έχουν περάσει ήδη είκοσι, περίπου, μέρες από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, πάντα μεταξύ των δύο άκρων υπάρχει η μέση οδός» και συμπλήρωσε: «Αν υποτεθεί ότι θα είναι επταμελές το διοικητικό συμβούλιο, ο μέσος δρόμος θα είναι να έχουμε τρεις από το ΚΕΘΕΑ, τρεις από την πολιτεία και πρόεδρος κοινής αποδοχής»…

Στιγμιότυπο από τη συναυλία που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων του φορέα, στο Σύνταγμα.

Δείγμα διαφωνιών για τον χειρισμό του θέματος στις εσωτερικές «παρατάξεις» της Ν.Δ.; Ή αναζήτηση μιας διεξόδου για διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση;

Τις επόμενες μέρες, το τοπίο θα ξεδιαλύνει, αφού αν η ΠΝΠ δεν πάει στη Βουλή ούτε τις επόμενες 20 μέρες, τότε θεωρείτε άκυρη, ενώ και ο διορισμός Δ.Σ. επείγει, μιας και η ίδια η Πράξη ορίζει ότι εντός 3 μηνών θα πρέπει αυτό να λύσει μια σειρά ζητήματα.

Στο μεταξύ, άμεσα θα συγκροτηθεί η Επιτροπή Υποστήριξης του Έργου και των Αρχών του ΚΕΘΕΑ. Ήδη ο Σύλλογος Εργαζομένων όρισε τους εκπροσώπους του και το ίδιο θα πράξουν τα άλλα μέρη της (σύλλογοι οικογένειας, επανένταξη, επίτιμα μέλη).

Στο ΚΕΘΕΑ, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν το θέμα να φύγει από την επικαιρότητα, όσο κι αν αυτή κυριαρχείται από άλλα, σημαντικά ζητήματα, και ήδη ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!