Έχει αποδειχτεί εμπειρικά και τεκμηριωθεί επιστημονικά. Τα πιο επικίνδυνα για τις κοινωνίες είναι τα τομάρια με ανθρώπινο πρόσωπο, τα σιγανά ποτάμια, οι δολοφόνοι με τα γάντια. Τα μεγαλύτερα γνωστά φαγοπότια, οι πιο μαζικές λεηλασίες και οι πιο χοντρές μίζες που αποκαλύφθηκαν, έγιναν επί πρωθυπουργίας Σημίτη. Χρηματιστήριο, Ολυμπιακοί Αγώνες, Siemens κ.λπ., οι χειρότερες αρπαγές που ρήμαξαν εκ θεμελίων την κοινωνία μεταφέροντας τον πλούτο από τους πολλούς στους λίγους και τους ξένους. Χρηματιστήριο, Ολυμπιακοί Αγώνες, Siemens κ.λπ. Χρειάζεται να υπενθυμίσει κανείς κάτι άλλο; Και τα πρόσωπα που εμπλέκονται;

Έχει, λοιπόν, θράσος ο γυμνοσάλιαγκας που μας λέει ότι δεν έχει καμία ευθύνη που όλα αυτά έγιναν επί πρωθυπουργίας του, γιατί δεν ήξερε!

«Ευθύνη θα υπήρχε αν είχα επιλέξει πρόσωπα τα οποία δεν ήταν γνωστά και αναγνωρισμένα ηγετικά στελέχη του κόμματος, δραστήρια επί πολλά χρόνια στους αγώνες της παράταξης. Ευθύνη θα υπήρχε επίσης αν οι παρανομίες είχαν γίνει γνωστές και δεν τους έδωσα καμία συνέχεια… Η συμμετοχή τους ήταν αυτονόητη. (σημ.: εννοεί του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου)» (από συνέντευξη στο «Βήμα»)

Όταν, λοιπόν, επί θητείας του η χώρα λεηλατείται και οδηγείται στη φτώχεια και την καταστροφή, και μάλιστα από στελέχη στα οποία έχει ο ίδιος αναθέσει σημαντικά υπουργεία, ο πρωθυπουργός, λέει, δεν έχει ευθύνη. Κατά συνέπεια, ούτε οι υπουργοί θα φταίνε εάν κι αυτοί δεν γνωρίζουνε ότι οι γενικοί γραμματείς τους είναι κλεφτρόνια. Αλλά κι αυτοί, οι γραμματείς επίσης δεν θα φταίνε εάν οι υφιστάμενοί τους παίρνουν μίζες και μοιράζουν κονδύλια.

Και έτσι, κατεβαίνοντας με τον ίδιο τρόπο την κλίμακα και μεταθέτοντας τις ευθύνες προς τα κάτω, τελικά θα φταίνε οι τελευταίοι στην ιεραρχία, αυτοί που δεν έχουν κανένα υφιστάμενο για να του τα φορτώσουν, δηλαδή οι θυρωροί και οι καθαρίστριες. Γι’ αυτό φαίνεται η καθαρίστρια που είχε ψευδώς δηλώσει ότι τελείωσε την έκτη δημοτικού ενώ είχε τελειώσει την πέμπτη έφαγε ποινή μεγαλύτερη από τον Τσοχατζόπουλο. Αυτό καθόλου δεν θα ξένισε τον κύριο Σημίτη με την ανευθυνότητά του. Αθωώνει τον εαυτό του ο πρωθυπουργός που ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε ότι όλες οι μεγάλες «δουλειές» που έγιναν στη θητεία του έγιναν με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ μίζες. Θρασύς ή βλαξ;

Μπ. Ροϊλός

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!