Στα 300 ευρώ (από τα 147) αυξάνεται το πρόστιμο για την παράνομη κατασκήνωση με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τα βάζει με τους ελεύθερους κατασκηνωτές, υπηρετώντας για ακόμα μία φορά τα συμφέροντα των ξενοδόχων και των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και αδιαφορώντας για το γεγονός ότι το 70% των Ελλήνων δηλώνει ότι φέτος αδυνατεί να πάει διακοπές. Επιπλέον, το υπουργείο δίνει το στίγμα της υποκρισίας «προστατεύοντας» τους δημόσιους χώρους από τους κατασκηνωτές την ίδια ώρα που ετοιμάζεται το ξεπούλημα ακόμα και περιοχών Νatura σε νησιά των Κυκλάδων (Νάξος, Μήλος, Αντίπαρος) μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
Το κίνημα της συνειδητής ελεύθερης κατασκήνωσης δηλώνει πως θα βρεθεί μπροστά σε κάθε προσπάθεια περιορισμού του δικαιώματος επαφής με τη φύση ενώ το Δίκτυο Ηλιόσποροι καταγγέλλει την προσπάθεια άλωσης των παραλιών από ιδιώτες, χαρακτηρίζοντας τους συνειδητούς κατασκηνωτές ως τους τελευταίους υπερασπιστές του δημόσιου χώρου που με τα γυμνά κορμιά τους στέκονται μπροστά στην έλευση του ΤΑΙΠΕΔ και των ιδιωτών.
Ο δικηγόρος Δημήτρης Στασινόπουλος, με πλούσια πείρα στο θέμα της υπεράσπισης κατασκηνωτών που βρέθηκαν στα δικαστήρια, καλεί τους πολίτες να διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους και τονίζει πως σε μεγάλο βαθμό οι δικαστές ακόμα και σήμερα αρνούνται να επιβάλουν ποινές και πρόστιμα υπερασπιζόμενοι εκτός από το αίσθημα δικαίου και την κοινή λογική. Βεβαίως, με κάθε ευκαιρία τονίζεται πως ελεύθερη κατασκήνωση σημαίνει και περιβαλλοντική συνείδηση με φροντίδα και σεβασμό για τη φύση.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!