Και ενώ όλα πήγαιναν δεξιά, που λέει ο λόγος, σ’ αυτό το κράτος και ενώ η αριστερή κυβέρνηση με τον ύμνο του ΕΑΜ ξυπνούσε με το «hasta la victoria siempre» καληνυχτιζόταν και ενώ οι σύντροφοι υπουργοί, υφυπουργοί κ.λπ. μας διαβεβαίωναν πως κερδίζουμε παντού, ξαφνικά ως κεραυνός εν αιθρία ακούσαμε τον Αντώνη Κοτσακά να λέει με έντονη και ανησυχία και έναν τρόμο στο βλέμμα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ΠΑΣΟΚ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διατηρήσει τον χαρακτήρα της ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Ταράχτηκα, είν’ η αλήθεια. Ξέρει κάτι ο σύντροφος που δεν ξέρουμε; Έχει εισχωρήσει ΠΑΣΟΚικός δάκτυλος στο άρρηκτο και αμιγές κυβερνητικό σχήμα και προσπαθεί να παρέμβει στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για να το ανατρέψει. Και τι θα γίνει με την ανάπτυξη, την έξοδο από τα μνημόνια, τη δικαιοσύνη στα εργασιακά, την αποκατάσταση του εισοδήματος των μεσαίων και κατώτατων στρωμάτων που έχουν υποστεί αφανισμό τα τελευταία 8 χρόνια, τη ρύθμιση των χρεών, τη διαχείριση του προσφυγικού θέματος με πολιτικό πολιτισμό, την περήφανη εξωτερική πολιτική, τον περιορισμό της αστυνομικής βίας, την επίσπευση της δίκης της Χρυσής Αυγής;

…Πείτε μου, σας παρακαλώ, γιατί από τότε που άκουσα τον έγκριτο και αριστερό πρωθυπουργό μας να λέει πως «έρχεται το καινούργιο να διώξει το παλιό» ζω μια εθνική ανάταση και μια χαρά στη ζωή μου. Και όσο γι’ αυτό που έπιασε τ’ αφτί μου πως κάποιοι περίεργοι όπως ο Μπεγλίτης, ο Κουρουπλής, η Χριστοφιλοπούλου, ο Σταθάκης, ο Σπίρτζης, η Ξενογιαννακοπούλου, ο Τόσκας, ο Κατρούγκαλος, η Τσάκρη, ο Μπόλαρης, ο Κοτζιάς έχουν προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ κομίζοντας ήθη -και έθιμα- του παλιού κακού καιρού, θέλω να δηλώσω πως πρόκειται να αναίσχυντα και ανυπόστατα ψέματα, που σκοπό έχουν να αμαυρώσουν και να σπιλώσουν το κύρος της κυβέρνησής μας βάζοντας τροχοπέδη στα σχέδιά για ανάκαμψη της χώρας. Αν είναι δυνατόν!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!