Ένα ακραίο, αλλά χαρακτηριστικό της ασυδοσίας που επικρατεί στο αεροδρόμιο, επεισόδιο ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία εργαζομένου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Olympic Air ενώ επιβιβαζόταν σε πτήση εσωτερικού, αντιλήφθηκε έναν εργαζόμενο στην επίγεια εξυπηρέτηση (handling) να πίνει νερό, το οποίο είχε ζητήσει από το πλήρωμα του αεροσκάφους.
Ο κύριος σύμβουλος έκρινε ότι η συμπεριφορά του εργαζόμενου ήταν «ανάρμοστη» και δεν αποτελούσε ωραία εικόνα για τους επιβάτες. Έτσι, σταμάτησε την επιβίβασή του για να ζητήσει από τον «άτυχο» εργάτη να του παραδώσει την κάρτα εισόδου στο αεροδρόμιο και τον ιματισμό του.
Να σημειώσουμε ότι ο εργαζόμενος αυτός φορτοεκφόρτωνε αποσκευές στο αεροπλάνο σε συνθήκες καύσωνα που, όπως λένε οι εργαζόμενοι στην πίστα του αεροδρομίου, η θερμοκρασία είναι συν τρεις βαθμούς από την καταγραφόμενη στα δελτία καιρού. Η ανυπαρξία σωματείου στην Olympic Air και η μη ένταξη των εργαζομένων σε συνδικάτα του αεροδρομίου οπλίζει διαρκώς την ασυδοσία των εργοδοτών, τονίζει ο εργαζόμενος που έκανε γνωστό το γεγονός.

* Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο γεγονός προγραμματίζει για την Τετάρτη το Συνδικάτο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και καλεί σωματεία, ομοσπονδίες, το ΕΚΑ και κάθε συλλογικότητα υπεράσπισης δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, στις 5.30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο, στο επίπεδο Αναχωρήσεων, στην είσοδο 3.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!