«Για προληπτικούς λόγους»…

Την Τρίτη, 2 Ιούλη, κατά την προγραμματισμένη παρέμβαση του ΣΕΦΙΕ (Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών) σε φροντιστήρια και στη γειτονιά του Ευόσμου, εντοπίστηκε υπάλληλος της Ασφάλειας ο οποίος δήλωσε πως βρισκόταν στο σημείο για να παρέμβει σε περίπτωση που τα μέλη του σωματείου δημιουργούσαν «πρόβλημα» σε κάποιον ιδιοκτήτη φροντιστηρίου.
Μάλιστα, όπως υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, ο ίδιος παραδέχτηκε πως σε κάθε δράση του σωματείου η Ασφάλεια είναι παρούσα για «προληπτικούς» λόγους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει «την παρουσία και την παρέμβαση της Ασφάλειας στις δράσεις των σωματείων και των εργαζομένων.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός άλλωστε από την εμφάνιση της Αστυνομίας σε συνεδρίαση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Αθήνα.
Τέτοιες πρακτικές αποτελούν κομμάτι της συνολικότερης κατεύθυνσης της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να ποινικοποιήσει από τον συνδικαλισμό μέχρι την ελεύθερη έκφραση γνώμης και να αποδυναμώσει τους εργατικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις, προσφέροντας ανά πάσα στιγμή “χείρα βοηθείας” σε κάθε εργοδότη».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!