Εάν κάποιος αναζητήσει στοιχεία για τα θύματα του κορωνοϊού στην ειδική ιστοσελίδα της κυβέρνησης covid19.gov.gr, θα βρει ότι χθες (15/4) είχαμε 77 θύματα. Ο κ. Μητσοτάκης σφύριξε λήξη, αλλά το κοντέρ καθημερινά γράφει: 72, 64, 65, 57, 77… Εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί ήταν πλήρως (δηλαδή τριπλά) εμβολιασμένοι, κι από τους υπόλοιπους οι περισσότεροι ήταν «μισοεμβολιασμένοι» (δηλαδή «μόνο» με δύο δόσεις). Εν ολίγοις, βαδίζουμε ακάθεκτοι προς τις 29.000 νεκρών, και κατέχουμε στις μακάβριες στατιστικές την 22η θέση διεθνώς όσον αφορά τους νεκρούς σε σχέση με τον πληθυσμό (Ελλάδα: 2.750 θάνατοι λόγω Covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκων).

Πόσοι από αυτούς θα μπορούσαν να είχαν σωθεί; Τέτοια συζήτηση απλά δεν υπάρχει. Διότι η ιερή και ουδέτερη Επιστήμη και οι κρατικοδίαιτοι ή φαρμακοβιομηχανοδίαιτοι (ή και τα δύο μαζί) Λειτουργοί της τα έχουν όλα καλώς καμωμένα. Το ίδιο και η κυβέρνηση, που τα πήγε άριστα – όσοι ακούμε τα υπεύθυνα και αντικειμενικά ΜΜΕ το έχουμε εμπεδώσει. Όλα έγιναν τέλεια, κι αν κάτι κάπου στράβωσε, φταίνε οι ανεμβολίαστοι. Στο κάτω-κάτω, τζάμπα στενοχωριόμαστε και θυμώνουμε: Η πρώτη και πιο χρήσιμη απόφαση της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας ήταν η ψήφιση του ακαταδίωκτου για τους Λειτουργούς της Επιστήμης. Δεύτερη, ο χαρακτηρισμός ως άκρως απόρρητων των συμβολαίων της με την Big Pharma. Τρίτη και καλύτερη, η απόλυση μερικών χιλιάδων «ψεκασμένων» υγειονομικών, που διευκόλυνε τα μάλα τον εκσυγχρονισμό του αντιπαραγωγικού δημόσιου συστήματος υγείας.

Σκίτσο του Γιώργου Παπαϊωάννου

Όλα καλώς καμωμένα λοιπόν, κι ας ετοιμαστούμε να προϋπαντήσουμε με χαμόγελο και χωρίς έγνοιες τους σπόνσορες της βαριάς βιομηχανίας μας: τους τουρίστες. Είναι βέβαια κι αυτή η ΕΛΣΤΑΤ που ενίοτε χαλά το κλίμα, ανακοινώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια πεθαίνουμε περισσότεροι απ’ ό,τι συνήθως. Να μην πει κανείς ότι αυτό οφείλεται στη μεθοδική, επί χρόνια και από όλες τις κυβερνήσεις διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, στις αναβολές χειρουργικών επεμβάσεων και άλλων θεραπειών κ.ο.κ.: αυτό θα ήταν λαϊκισμός. Ας μην πολιτικοποιούμε το ζήτημα, κι ας πάμε παρακάτω.

Πηγαίνοντας παρακάτω, όμως, φτάνουμε στην Κίνα. Εκεί κι αν οι κυβερνώντες τα κάνουν όλα τέλεια! Εδώ που τα λέμε, σε σύγκριση μ’ αυτούς, οι δικοί μας εφάρμοσαν καθεστώς έκτακτης ανάγκης της πλάκας. Πού να δούμε εμείς drones και σκυλορομπότ με ντουντούκα να κράζουν τους απείθαρχους; Να εντοπίζουν στα μπαλκόνια Κινέζους που ουρλιάζουν, και να τους παίζουν κασέτα από δυστοπική ταινία επιστημονικής φαντασίας που τους καλεί να συμμαζευτούν; Αντί γι’ αυτά τα μεγαλεία, εμείς τι είχαμε; Μόνο μερικούς γενναίους μηχανόβιους νεαρούς της ΕΛΑΣ να κυνηγούν και να ξυλοφορτώνουν όσους θρασείς κάθονταν σε παγκάκια. Αστεία πράγματα. Οι Κινέζοι μας έβαλαν τα γυαλιά. Ας παριστάνουν οι δικοί μας ότι έχουν σοκαριστεί: απλά ζηλεύουν. Και διδάσκονται…

Ε.Φ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!