[…] Η πρώτη φορά αριστερά ζήλεψε τις εφαρμογές του καπιταλισμού και προσλαμβάνει με αξιολόγηση και επιλογή των υποψηφίων μέσω ιδιωτικών εταιριών! Παράδειγμα η ΔΕΗ!

Ένα ακόμα κάστρο του φιλελευθερισμού εκπόρθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοτε «εταιρίες σκλαβοπάζαρα», που «ρουφάνε το αίμα των ανέργων και τους εμπορεύονται για ένα κομμάτι ψωμί ενώ αυτές θησαυρίζουν» είναι τώρα σύμμαχοι και επίσημοι συνεργάτες της ελληνικής κυβερνητικής αριστεράς που χλευάζει ο Μελανσόν (και όχι μόνο).

[…] Το προπύργιο του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, η ΔΕΗ, με τη θυγατρική της ΛΑΓΗΕ, με έγγραφο στη Βουλή ενημέρωσε ότι προσλαμβάνει 100 εργαζόμενους εκτός ΑΣΕΠ, μέσω ιδιωτικής εταιρίας Αξιολόγησης και Επιλογής.

[…] Φυσικά, η εταιρία Αξιολόγησης και Επιλογής προσωπικού που πήρε τη δουλειά μετά από διαγωνισμό και με προσφορά 17.500 ευρώ, δεσμεύτηκε να ακολουθήσει όλες τις απαιτήσεις του ΛΑΓΗΕ και επέλεξε 91 από τους 2030 ως πληρούντες τα κριτήρια για τις θέσεις.

[…] Ο ΛΑΓΗΕ στο έγγραφό του παραδέχεται ότι η διαδικασία είναι κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης εκτός ΑΣΕΠ, αλλά επικαλείται την αδυναμία του και το κατεπείγον της κάλυψης υποχρεώσεων.

[…] Μια κατά δήλωσή της αριστερή κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να εφαρμόζει αυτά που κατάγγελνε και αυτά που είναι σε πλήρη δυσαρμονία με την υποτιθέμενη ιδεολογία της προκειμένου να κυβερνά. Αν είχε ποτέ ιδεολογία!

 

Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!