Μόνο με «όχι» βάδισε όρθιος στην Ιστορία του

 

Του Σάββα Λαμπρίδη

 

Ίσως αρκετοί στην Ελλάδα πίστεψαν, την Κυριακή το βράδυ, ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα ήταν αρκετό για να αποστομώσει όλους αυτούς που για πέντε μήνες, μεθοδικά, απεργάζονταν την ανατροπή της κυβέρνησης. Μια και τα συμφέροντα που απειλούνται από τη Δημοκρατία είναι πολλά.

Φυσικά αυτό δεν συνέβη!

Και έτσι, αφού δεν κατάφεραν με μια μοντέρνα τακτική «βίας και νοθείας» να «πείσουν» το λαό να ξεφορτωθεί τη Δημοκρατία και άρα την πατρίδα του, μιας και αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα σ΄ αυτόν τον τόπο, τώρα προσπαθούν με τα ίδια μέσα, να τον κάνουν να αρχίσει να αμφιβάλλει για την επιλογή του και να κάμψουν γρήγορα το φρόνημά του, μην τυχόν και γίνει παράδειγμα και μοντέλο για άλλους ευρωπαϊκούς λαούς!

Ένας λαός που μετά από πέντε χρόνια εφαρμογής, επάνω του, του «δόγματος του σοκ» ήρθε και η ώρα να τελειώνουν ολοκληρωτικά με αυτόν.

Να τελειώνουν με αυτούς τους «περίεργους απροσάρμοστους» Έλληνες.

Περίεργους από την αρχή της κρίσης, που αντί να συντηρητικοποιηθούν με την επίθεσή της και να πλαισιώσουν μια «σοβαρή» ακραία δεξιά κυβέρνηση, που ετοίμαζαν με τόση φροντίδα και ζέση για να επιβάλει χωρίς πολλά-πολλά τα απάνθρωπα μέτρα, αυτοί στράφηκαν προς την Αριστερά!

Και όχι μόνον έγιναν ακροατές της, αλλά την έκαναν και κυβέρνηση μαζί με τους ΑΝΕΛ. Και πήγαν και ένα βήμα παρά πέρα. Μέσα σε πέντε μήνες πίστεψαν σε αυτό το πατριωτικό πολιτικό σχήμα το 62% του εκλογικού σώματος που συμμετείχε στο Δημοψήφισμα και είπε «όχι».

Με μνημειώδη μανία και εμμονή λίγες μέρες μετά, ξανά εκβιάζουν τώρα πιο σκληρά και ετοιμάζουν λέει και ανθρωπιστική βοήθεια αφού πρώτα μας «πετάξουν» έξω! Φυσικά για να βοηθήσουν, αυτούς που κατέστρεψαν!

Αυτό βέβαια ο λαός μας το λέει «να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι»!

Τι φιλάνθρωποι!…

Θα βοηθήσουν «ανθρωπιστικά» τη χώρα, λέει, αν δεν βρεθεί λύση!

Στη χώρα που δεν σεβάστηκαν τίποτα πέντε χρόνια, όταν Ευρωπαίοι και εγχώριοι παρατρεχάμενοί τους έκαναν τόσα και άφησαν πίσω τους τόσο πόνο και σκοτάδι. Το μόνο που δεν μας είπαν, ήταν ότι, όλα αυτά -θάνατοι, εξαθλίωση, ερήμωση και καταστροφή- ήταν απλά «παράπλευρες απώλειες του προγράμματος σωτηρίας» που επέβαλαν.

Ο λαός δεν πρέπει να λυγίσει, να φοβηθεί τώρα. Πρέπει να μείνει όρθιος και να παλέψει. Να υπερασπιστεί το «όχι» που ψήφισε, τον πρωθυπουργό που τον ενέπνευσε. Ζούμε στιγμές ιστορικές.

Τα ψέματα αποκαλύφθηκαν και αποκαλύπτονται καθημερινά, όπως και οι ψεύτες.

Ο λαός ήταν αυτός που έβαλε την Κυριακή τέλος στην αμφισβήτησή του, αλλά και τίτλους τέλους στη μεταπολίτευση. Μεταπολίτευση που εξέθρεψε μια ελίτ, πολιτική και μιντιακή, που αντί να τον δυναμώσει και να τον χειραφετήσει, αυτή τον διέφθειρε και μετά τον στοχοποίησε και τον κατηγόρησε ως διεφθαρμένο για να πληρώσει την αλαζονεία και τη σπατάλη της. Έκανε τα δικαιώματά του ρουσφέτι και καταχράστηκε το κράτος και τη Δημοκρατία χωρίς ποτέ να απολογηθεί. Τώρα όμως εξαφανίζονται με θόρυβο και προσπαθούν να πιαστούν από τα έξω κέντρα που τους στήριζαν για να σωθούν, όπως έκαναν πάντα.

Με τους έξω, πάντα! Εκεί όπου συμφωνούν απόλυτα με το ότι όταν το κράτος είναι προς όφελος του λαού είναι κακό (λαϊκισμός) και πρέπει να καταστραφεί. Αλλά όταν είναι προς όφελος των πλουτοκρατών και της διαπλοκής πρέπει να το προστατέψουν και να το διευρύνουν.

Θα μας «πετάξουν» έξω λένε;

Από πού; Από το σπίτι που φτιάξαμε μαζί;

Η Ελλάδα εξάλλου γέννησε την Ευρώπη, ποιος ηλίθιος θα τολμήσει να την αποκόψει από το παιδί της; Έχει στο πλευρό της τους περισσότερους λαούς της Ευρώπης που είναι φωτεινό παράδειγμα για μια άλλη Ευρώπη.

Η Ευρώπη ξύπνησε και την ξύπνησε ο ελληνικός λαός. Γιατί είμαστε Ευρωπαίοι και όχι Ευρωδούλοι.

Δεν έχουν επιχειρήματα, υβρίζουν και βυσσοδομούν έναντι της Ελλάδας, όπως άλλωστε έκαναν όλα αυτά τα χρόνια.

Η Δημοκρατία όμως νίκησε, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και δεν αλλάζει ή εξαφανίζεται. Είναι πλέον Ιστορία. Είναι η στιγμή που έγειρε το κεφάλι της και ξανακοίταξε τον ελληνικό λαό που βολόδερνε στα life style παραμύθια και τους στόχους μιας διαπλεκόμενης ελίτ από απάτριδες, τυχοδιώκτες, εκμεταλλευτές και καταχραστές.

Ας δυναμώσουμε, λοιπόν, από αυτή τη μεγάλη νίκη και να πάμε μπροστά χωρίς τρόμο και χωρίς να δειλιάσουμε.

Φοβούνται και γι’ αυτό επιτίθενται.

Θέλουμε δικαιοσύνη, ισονομία και ισοπολιτεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και θα το καταφέρουμε εμείς ο λαός, εμείς οι λαοί.

Στείλαμε το πιο δυνατό μήνυμα σε όλους τους Ευρωπαίους, ότι ξαναγεννιέται, εκεί που γεννήθηκε για πρώτη φορά πριν 2.500 χρόνια, η Δημοκρατία, κόντρα στη χούντα των τραπεζιτών. Ότι κλείσαμε μια και καλή τους λογαριασμούς μας με το φόβο. Ότι είμαστε κυρίαρχοι και δεν παραδιδόμαστε.

Γιατί έτσι αυτός ο λαός βάδισε όρθιος στην Ιστορία του, μόνο με «όχι».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!