Σε Πειθαρχικό για «παράβαση καθήκοντος από βαρεία αμέλεια» παραπέμπει όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Αθ. Καρούντζος. Ο λόγος; Εφάρμοσαν το νόμο και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Δηλαδή να μην ασκήσουν έφεση κατά των πρωτόδικων αποφάσεων που δικαίωναν εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι κρίθηκαν απαραίτητοι για την εξυπηρέτηση των δημοτών, όπως και ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνομολόγησε στο Δικαστήριο.

Ο Γενικός Γραμματέας, τέσσερις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου και 15 ημέρες πριν την αποδοχή της παραίτησής του και την απαλλαγή από τα καθήκοντά του προχώρησε στην κίνηση αυτή λειτουργώντας –όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη– «έως την έσχατη στιγμή ως “το μακρύ χέρι” της μνημονιακής κυβέρνησης, επέσπευσε την παραπομπή όλων των μελών της Οικονομικής Επιτροπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ζητώντας την κεφαλή τους επί πίνακι».

«Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που απάλλαξε τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις από τους εγκάθετους των μνημονιακών κυβερνήσεων, θα προχωρήσει στην κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στο πλαίσιο μιας νέας δημοκρατικής διοικητικής μεταρρύθμισης, αποκαθιστώντας έτσι την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η παράταξη.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!