Μια «λάθος» ανακοίνωση του ΙΚΑ για «τυφλούς-μαϊμού» στην Κάλυμνο τροφοδότησε και πάλι με επιχειρήματα τον Βρούτση, τον Άδωνι και τ’ άλλα… παιδιά της κυβέρνησης που αναζητούν φόρμουλα για να περικόψουν κάθε κοινωνική παροχή.

Τι κι αν το ψέμα δεν άντεξε ούτε δυο μέρες και ο αριθμός των μη-τυφλών που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας έπεσε κατακόρυφα, ο απόηχος της «είδησης» συνεχίζει να στηρίζει τη σφαγιαστική πολιτική των μνημονιακών επιλογών και να στηλιτεύει ρατσιστικά πολίτες με αναπηρία και μάλιστα σε ακριτικές και απομονωμένες περιοχές.
Επί δέκα μήνες ταλαιπωρούνται εξήντα χιλιάδες ανάπηροι σε όλη τη χώρα, υφιστάμενοι έναν εξευτελιστικό έλεγχο της αναπηρίας τους με τον εκβιασμό της διακοπής της όποιας επιδότησης δικαιούνται. Στην Κάλυμνο, όπου έσπευσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος να κατακεραυνώσει τους «100 μαϊμού-τυφλούς», κλήθηκαν από την Υγειονομική Επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας μέσα σε τρεις ημέρες να εξεταστούν τυφλοί από τη Λέρο, την Αστυπάλαια, την Πάτμο, τους Λειψούς και φυσικά από την Κάλυμνο. Οι 52 και «τυπικά» δικαιούμενοι το επίδομα υπέστησαν όχι μόνο την ταλαιπωρία, αλλά και το ρατσιστικό στιγματισμό για ένα επίδομα που δικαιούνταν. Οι 28 (και όχι 100, όπως αρχικά ανακοινώθηκε) που κρίθηκαν τελικά «ως μη τυφλοί» δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι αυτής της απαράδεκτης τακτικής της κυβέρνησης. Πολύ περισσότερο που το δημόσιο σύστημα υγείας της ακριτικής Καλύμνου και μαζί όλου του νησιωτικού συμπλέγματος της περιοχής στερείται οφθαλμίατρου, γεγονός που αποκρύπτουν οι μαϊμού υπουργοί…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!