Ενοχλήθηκε σφόδρα η μικρή τούτι-φρούτι (κόμμα, κοινοβούλιο, κυβέρνηση) αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπόδισαν να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο το πρωί της Παρασκευής.

Αμέσως όρμησαν στα κανάλια οι πιο επιφανείς να διαμαρτυρηθούν. «Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε συμμετάσχει στο Πολυτεχνείο» (Θ. Δρίτσας). «Πολλοί από αυτούς που μας εμπόδισαν είναι αυριανοί φασίστες» (Ν. Μανιός). «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια σε κάθε είδος φασισμού» (κομματική ανακοίνωση) κ.λπ.

Πολλές φορές στην ιστορία του Πολυτεχνείου, έχουν εκδιωχθεί κυβερνητικοί παράγοντες. Άλλες φορές, έπρεπε να γίνει μεγάλη κινητοποίηση μηχανισμών για να μπορέσουν οι επίσημοι να καταθέσουν στεφάνι. Αυτά βέβαια τα γνωρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν τα είχαν καταγγείλει ποτέ. Συνεπώς, πού είναι ξαφνικά το παράξενο, όταν η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρως φιλοαμερικανική και αντιλαϊκή, να εμποδίζονται να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο; Μοιάζει φυσιολογικό.

(Η ποιότητα του κλίματος που επικρατεί στον χώρο τέτοιες μέρες κάθε χρόνο και η εικόνα και στάση των οργανωμένων δυνάμεων που το περιφρουρούν είναι ένα άλλο θέμα, υπαρκτό αλλά και εντελώς διαφορετικό από αυτό του παρόντος σημειώματος. Εκτός κι αν νομίζουν ότι θα τύγχαναν αποθεωτικής αποδοχής αν μέσα στο Πολυτεχνείο ήταν «ο λαός» και όχι «οι αριστεριστές»…)

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ είναι, βέβαια, στερεοτυπική και αδιέξοδη. Όποιος εναντιώνεται ή διαφωνεί με την πολιτική που εφαρμόζει, χαρακτηρίζεται με τον πιο εύκολο τρόπο «φασίστας» ή «ακροδεξιός». Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αυτόκλητος υπερασπιστής της δημοκρατίας, του δημοκρατισμού, της ελευθερίας. Όλοι, μα όλοι οι άλλοι, είναι υπηρέτες του σκότους και της ακροδεξιάς που σηκώνουν κεφάλι. Όποιος δεν υποκύπτει στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εξ ορισμού είναι ύποπτος φορέας φασιστικών και ακροδεξιών ιών που μολύνουν την ατμόσφαιρα…

Αυτή η κατηγόρια αποδίδεται με τεράστια ευκολία. Όσοι διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών, η πλειοψηφία του κόσμου δηλαδή, ή ολόκληρος σχεδόν ο κατώτατος κλήρος που διαφωνεί με τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, με την πιο μεγάλη ευκολία μπορούν να χαρακτηριστούν ακροδεξιοί και φασίστες. Αλλά και όσοι έμπρακτα διαμαρτύρονται και δεν συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, βοηθούν τον ερχομό του «Κούλη» και της Ακροδεξιάς.

Ο χαμαιλεοντισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεγελάσει παρά μόνο αυτούς που θέλουν πλέον να ξεγελαστούν. «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα» και αυτό το ξέχασαν όσοι πήγαν να καταθέσουν στεφάνια στο Πολυτεχνείο εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος. Τα «γαλόνια» του παρελθόντος δεν μπορούν να σβήσουν το παρόν και τα αντιλαϊκά έργα μιας κυβέρνησης που έβγαλε τεράστια δουλειά για την ευρωκρατία και τους Αμερικάνους.

Ας βγαίνουν στα κανάλια να κλαίγονται για τα εύσημά τους που δεν αναγνωρίζονται από «τσογλανοπαρέες που κάνουν κριτική». Πρόσφατα είναι άλλωστε και τα γιουχαΐσματα που άκουσαν στις προηγούμενες δύο πορείες του Πολυτεχνείου.

Το Πολυτεχνείο δεν είναι ούτε το Χίλτον, ούτε η πρεσβεία των ΗΠΑ… Τα κατατόπια αυτά τα ξέρουν τόσο καλά πλέον. Θα μπορούσαν, εκτός από τα διαπιστευτήριά τους, να καταθέσουν εκεί και τα στεφάνια τους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!