Μπλοκάρουν τον πρώτο πλειστηριασμό του οικοπέδου

 

Στις 26 Νοέμβρη ξεκινά στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η διαδικασία εκποίησης του οικοπέδου στο οποίο βρίσκεται η ΒΙΟΜΕ, μέσω πλειστηριασμού. Η προοπτική αυτή θα ήταν καταστροφική για την πορεία του αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ, διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το χώρο του εργοστασίου, το οποίο έχουν αναλάβει και λειτουργούν. Οι εργαζόμενοι δείχνουν αποφασισμένοι να προστατέψουν και να μην εγκαταλείψουν αυτό που τους ανήκει και καλούν όλους τους αλληλέγγυους, όλους τους εργαζόμενους, όλους όσοι αντιλαμβάνονται τη ΒΙΟΜΕ ως δικό τους αγώνα, να σταθούν στο πλάι της. Δηλώνουν ξεκάθαρα πως δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να πάρει το εργοστάσιο από τους εργάτες και την κοινωνία, γιατί σε αυτούς ανήκει.

 

«Η ώρα της αλήθειας»

Με δεκάδες ψηφίσματα, εκατοντάδες άνθρωποι, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και από κάθε γωνιά της γης συμπαραστέκονται και συνυπογράφουν τον αγώνα της ΒΙΟΜΕ, όπως η εργασιακή συνέλευση της ΕΡΤ3, οι φοιτητικοί σύλλογοι Βιολογικού και Αρχιτεκτονικής Θεσσαλονίκης, η επιτροπή αγώνα Μ. Παναγιάς Χαλκιδικής, η Λαϊκή συνέλευση Αγίου Νεκταρίου Βόλου, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων Ανέργων και Επισφαλών Ηρακλείου, το Σωματείο εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, τα πανελλαδικά σωματεία εργαζομένων σε Wind και Vodafon, τα Σωματεία Εργαζομένων Βιβλίου & Χάρτου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κ.ά.

«H ώρα της αλήθειας για τους υποτακτικούς των αφεντικών στη ΒΙΟΜΕ, πλησιάζει καθώς την επόμενη εβδομάδα, το κίνημα αλληλεγγύης κλιμακώνει την προσπάθεια και ματαιώνει κάθε πλειστηριασμό και κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος του εργοστασίου που ανήκει στους ίδιους τους εργαζόμενους. Τώρα είναι η ώρα να στηριχθεί το παράδειγμα της ΒΙΟΜΕ, τώρα που κι άλλες καταλήψεις εργοστασίων εμφανίζονται στο προσκήνιο (βλ. Γιάννενα και Βόλο), για να χαραχθεί ένας άλλος δρόμος στην ελληνική κοινωνία», αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση-πρόσκληση.

 

Ανέλαβαν το εργοστάσιο

«Κανένας εργαζόμενος μη μέτοχος, κανένας μέτοχος μη εργαζόμενος – Όχι άλλοι 70 στην ανεργία. Άμεση επαναλειτουργία», είχαν πει πριν από τέσσερα χρόνια οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, πήραν στα χέρια τους το εργοστάσιο και ξεκίνησαν την παραγωγή οικολογικών προϊόντων, γεννώντας κύματα συμπαράστασης σε όλη τη χώρα και όχι μόνο. Είναι μια ιστορία ενός εργοστασίου που εγκαταλείφθηκε στον μνημονιακό κατακλυσμό από την εργοδοσία, ξεχάστηκε από το κράτος και την κυβέρνηση, αγνοήθηκε από τους καρεκλοκένταυρους του κυβερνητικού συνδικαλισμού, κοίταξε με την ψυχή των εργαζομένων του κατάματα το μέλλον και αυτό ακριβώς θα υπερασπιστούν δυναμικά οι αλληλέγγυοι την ερχόμενη Πέμπτη.

 

Τα ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Τρίτη 24/11 στις 6μ.μ. πορεία από την Καμάρα.

Τετάρτη 25/11 στις 6μ.μ. πανελλαδική συνέλευση αλληλέγγυων υποστηρικτών στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μεγάλη αίθουσα Μπεναρόγια.

Πέμπτη 26/11 το πρωί, για το μπλοκάρισμα του πρώτου πλειστηριασμού. Πρωινό ραντεβού στις 11π.μ. στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Επόμενοι πλειστηριασμοί 3 και 10 Δεκέμβρη, νέο αγωνιστικό ραντεβού και εκεί.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!