Τιμή στον Μανώλη

Φόρος τιμής στον Άνθρωπο – σύμβολο Μανώλη Γλέζο. Ολόκληρο Λειτουργικό σύστημα –η νέα version Linux– antiX 19.3 ονομάστηκε «Μανώλης Γλέζος» μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Μία εφαρμογή που δίνει ζωή στους παππούδες PC, όπως και η ονομασία του – παίρνοντας ΦΩΣ από το Μεγάλο Μανώλη.

Emily Lyberaki

Κρίση, μα ποια κρίση;

Τρία εκατομμύρια εργαζόμενοι με τη βοήθεια 4.000 αεροπλάνων και πλοίων, δούλεψαν για τη μέρα του εμπορίου που πραγματοποείται μια μέρα το χρόνο στην Κίνα και είναι κάτι αντίστοιχο της Black Friday. Φέτος, μέσα στις πρώτες 16 ώρες είχαν γίνει πωλήσεις που ξεπερνούσαν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια! Αν την πρώτη χρονιά, το 2009, συμμετείχαν 27 εμπορικές εταιρίες, οι φετινές ήταν πάνω από 200.000 εταιρίες κινέζικες και μη. Υπολογίζεται ότι μέσα σε 24 ώρες πωλήθηκαν πάνω από δύο δισεκ. προϊόντα!

BBC World

 

Τροφή για όσους έχουν ανάγκη
Τα ξύλινα κουτιά που κρεμιούνται στα δέντρα και περιέχουν τρόφιμα για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μέσα στην πανδημία είναι πρωτοβουλία κάποιων νέων 20άρηδων (αχ, αυτοί οι ανεύθυνοι νέοι!) στη Βουλγαρία. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από μια παρέα στην επαρχιακή πόλη Λομ στη βορειοδυτική Βουλγαρία και γρήγορα επεκτάθηκε και στην παραλιακή πόλη Τσερνομόρετς στη Μαύρη Θάλασσα. Από εκεί ήδη έχουν εμπνευστεί και άλλοι άνθρωποι στα γειτονικά χωριά Άτια και Ρόσεν. Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες με κουτιά σε λαϊκές αγορές όπου συγκεντρώνονταν τρόφιμα για άπορους, είχαν παρθεί και στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown.
Στιγμές από τα δικά μας Βαλκάνια της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης!
The Balkans

 

Το ασφαλιστικό μας σύστημα διαλύεται μέρα με τη μέρα

Στα εξ ων συνετέθη συνεχίζει να διαλύεται το ΤΑΙΣΥΤ. Το Τμήμα Συντάξεων μετακόμισε από το ιδιόκτητο κτίριο του ταμείου επί της Χρήστου Λαδά στην Αχαρνών 29. Δεν ξέρουμε ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί αυτή η απόφαση του ΕΦΚΑ, αλλά η αποκοπή μιας κρίσιμης υπηρεσίας από τον κύριο όγκο των υπόλοιπων διευθύνσεων μόνο προβλήματα δημιουργεί στους ασφαλισμένους.

Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισαν όσοι ενδιαφερόμενοι αναζήτησαν τη συγκεκριμένη διεύθυνση είναι ότι δεν έχει αναρτηθεί πουθενά το νέο τηλέφωνο! Αλλά η διάλυση έχει και συνέχεια…

Υπάλληλοι του ΤΑΙΣΥΤ παίρνουν μετάθεση σε άλλες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, αφήνοντας ακέφαλα τμήματα που παίζουν κρίσιμο ρόλο. Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το άλλοτε κραταιό ΤΑΙΣΥΤ, το ταμείο που χτίστηκε με τις ασφαλιστικές μας εισφορές, είναι πλέον η εικόνα ενός ταμείου-φάντασμα. Μετά την επεισοδιακή ενοποίηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, σήμερα βρίσκεται απορροφημένο στον «ασφαλιστικό κουβά» του ΕΦΚΑ και σταδιακά χάνει κάθε ίχνος αυτόνομης λειτουργίας. Η περίφημη ασφαλιστική ενοποίηση αποδεικνύεται καθημερινά χειροτέρευση των ασφαλιστικών υπηρεσιών, ταλαιπωρία για τον ασφαλισμένο και μείωση των παροχών.

Ως μέλη της αριστερής παράταξης Εργάτες Τύπου καταγγέλλουμε αυτήν την εσκεμμένη διάλυση του ασφαλιστικού μας συστήματος και ζητάμε από την ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου) να πάρει πρωτοβουλίες υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Οι συνθήκες του λοκντάουν δεν μπορούν να δικαιολογήσουν, από ένα σημείο και μετά, την αδρανοποίηση των συνδικαλιστικών μας εκπροσώπων, ειδικά σε τόσο κρίσιμα ζητήματα.

Εργάτες Τύπου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!