8.316 μπράβο στους Podemos

Άβολα ένιωσαν πολλοί υποστηρικτές των Podemos βλέποντας τον Πάμπλο Ιγκλέσιας και άλλους εκπροσώπους τους να χειροκροτούν την ομιλία του βασιλιά Φιλίππου του 6ου στη βουλή, καθώς θυμούνται ότι πρόσφατα ακόμη διαδήλωναν με τις αντιμοναρχικές σημαίες της Δημοκρατικής Ισπανίας… Δεν είναι όμως κάτι δραματικό, υπάρχουν και χειρότερα: θα μπορούσαν π.χ. να θυμηθούν ότι διαδήλωναν και ενάντια στις τράπεζες που πετάνε οικογένειες στο δρόμο. Οι οποίες συνεχίζουν ανενόχλητες και σήμερα, παρόλο που πλέον κυβερνά μια προοδευτική συμμαχία: στον ενάμιση μήνα που οι Podemos βρίσκονται μαζί με τους Σοσιαλιστές στα υπουργικά έδρανα, πραγματοποιήθηκαν 8.316 εξώσεις οικογενειών από τα σπίτια τους. Και φυσικά οι Καταλανοί «στασιαστές» παραμένουν στη φυλακή. Αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας: έφυγε η κακιά, ανάλγητη, αυταρχική Δεξιά…
Ε.Φ.

Πιο πράκτορας δεν γίνεται

Πραγματικά θαυμάζεις πόσο έξυπνοι, εύστροφοι και διεισδυτικοί είναι αυτοί που προσλαμβάνονται από την ΚΥΠ για να προστατεύουν το έθνος και το κράτος από εξωτερικούς κινδύνους. Ο γνωστός από την υπόθεση Οτσαλάν, πρώην πράκτορας, Σάββας Καλεντερίδης, αποφάνθηκε ότι «Πιθανόν από το Ιράν θα έλθει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα, με παράνομο μετανάστη. Κλείστε τα σύνορα χθες. Αν έλθει μετανάστης μέσω Ιράν και Τουρκίας στη Μόρια μολυσμένος με τον κορωνοϊό, δεν θα καταστραφεί μόνο ο καταυλισμός της Μόριας, αλλά ολόκληρο το νησί.» Σ’ αυτόν, ο Πάγκαλος και οι άλλοι ιθύνοντες είχαν αναθέσει τη φύλαξη του Οτσαλάν. Να το ήξερε ο Κούρδος αρχηγός, θα είχε παραδοθεί οικειοθελώς στους Τούρκους για να μην περάσει κι όλη αυτή την ταλαιπωρία στην Αφρική που τον έστειλε η κυβέρνηση του Σημίτη.
Μάρα Τζανετή

Σκοτώνουν τα γεράκια πριν γεράσουν

«Έντεκα Όρνια, προστατευόμενο και κρισίμως απειλούμενο είδος γύπα, εντοπίστηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες δηλητηριασμένα στην ευρύτερη περιοχή του φαραγγιού της Κλεισούρας, στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού… Η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, παρόλο που απαγορεύτηκε οριστικά το 1993, εξακολουθεί να αποτελεί μια διαδεδομένη και εξαιρετικά επιζήμια πρακτική που βλάπτει τη ζωή της υπαίθρου. Σε λιγότερο από τρεις δεκαετίες οι πληθυσμοί των γυπών, κυρίως στην Ηπειρωτική Ελλάδα, κατέρρευσαν εξαιτίας της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων, ενώ παράλληλα σημειώθηκαν και τοπικές εξαφανίσεις των ειδών αυτών. Οι γύπες παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στην κοινωνία, καθώς επιτελούν τον κρίσιμο ρόλο του καθαριστή της υπαίθρου από τα νεκρά ζώα, αποτρέποντας τη διάδοση ασθενειών. Στην Ελλάδα ο πληθυσμός τους έχει υποστεί δραματική μείωση και όλα τα είδη γύπα της χώρας είναι απειλούμενα με εξαφάνιση…» (3pointmagazine)
Εδώ οι «μεγάλοι» έχουν βαλθεί να ξεκάνουν τον πληθυσμό της χώρας, θα νοιαστούν για τα γεράκια;
Αίγλη Πανουργιά

Ξεφτισμένη δικαιοσύνη

Ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αθανάσιος Ράντος που επιλέχτηκε από τον Μητσοτάκη, είναι αυτός που το 2002 ως Εισηγητής του ΣτΕ εισηγήθηκε σε βάρος των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, « εμμένοντας ουσιαστικά στην υπεράσπιση της απόλυτης εφαρμογής της ετεροδικίας (κρατικής ασυλίας) ακόμη και για ειδεχθέστατα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όπως η σφαγή του Διστόμου, σε πλήρη αντίθεση με την ιστορική απόφαση 11/2001 της Ολομελείας του Αρείου Πάγου και πλήθος άλλων σχετικών αποφάσεων διεθνώς. Ας ελπίσουμε ότι δεν μας περιμένουν νέα δεινά. Ας ελπίσουμε, επίσης, ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες της απέναντι στα θύματα της γερμανικής ναζιστικής κτηνωδίας και τον ελληνικό λαό στο σύνολό του, που μάτωσε όσο κανείς άλλος, αλλά δεν υποτάχθηκε στο φασισμό!» δήλωσε ο Αριστομένης Συγγελάκης του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Οφειλές. «Το ΑΕΔ έλαβε το 2002 αρνητική για τα θύματα απόφαση με οριακή πλειοψηφία (6-5) και μετά από οργιώδες παρασκήνιο με ωμή παρέμβαση της τότε κυβέρνησης…»
Αποστόλης Μενούνος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!