Όχι και Δεν!

Όχι παιδιά, ο Παύλος Φύσσας δεν ζει. Ο Σαχζάτ Λουκμάν δεν ζει. Τους σκότωσαν φασίστες με μαχαίρια. Και τα μαχαίρια είχαν πάνω τους εκτός από τα αποτυπώματα των φυσικών αυτουργών κι εκείνα των ιδεολογικών τους καθοδηγητών. Κι όλων εκείνων που έστειλαν τους ναζί στη Βουλή. Κι όλων αυτών που χρόνια τώρα ξεπλένουν με δημόσιες δηλώσεις τους τον ναζισμό. Σχετικοποιώντας τον. Προωθώντας τη θεωρία των δύο άκρων. Για όλα τα «ναι μεν αλλά». Για όλα τα «τι γύρευε εκεί». Για κάθε πογκρόμ. Για κάθε κλωτσιά στον ανυπεράσπιστο. Για κάθε μαχαιριά. Για κάθε Μανωλάδα. Για κάθε πέτρα σε σπίτι μετανάστη. Για κάθε στοχοποίηση αντιφασίστα. Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε.

Anna Malliarou

Διάρροιες

«Νέα δραματική σχολή με συνεργασία Λαζόπουλου – Μπέου»!

«Συνεργασία Λαζόπουλου – Μπέου στην οργάνωση μίας σειράς εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση στο πλαίσιο του Ελλάδα 2021»!

Έντονες στομαχικές διαταραχές… Τόσο από την εικόνα όσο και από τις «πρωτοβουλίες» Μπέου και Λαζόπουλου για τον πολιτισμό και την επανάσταση του 1821, όσο και από την «περίεργη σιωπή» πολλών λαλίστατων! Γιατί άραγε;

Σπύρος Αλεξίου

 

 

Ο περίφημος… Διγάλας

Μια ευχάριστη έκπληξη ήρθε από την Ένωση των αστυνομικών των Χανίων που έκανε διάβημα στον υπουργό ζητώντας να απαλλαγούν οι αστυνομικοί από τη φύλαξη ενός κτηρίου το οποίο δεν χρησιμοποιείται από το Δημόσιο, αλλά προορίζεται για χρήση από ιδιώτες. Δεν είμαστε σεκιούριτι του κάθε επιχειρηματία, λένε επί της ουσίας οι αστυνομικοί. Γι’ αυτές τις δουλειές υπάρχουν οι εταιρίες ιδιωτικής φύλαξης. Γι’ αυτό ζητούν «την άμεση αποχώρησή τους» από το συγκεκριμένο κτήριο «με σκοπό να επιστρέψουμε στα καθήκοντά μας». Φαίνεται ότι τόσο η πολύ μαζική κινητοποίηση στα Χανιά υπέρ της κατάληψης Rosa Nera, όσο και η γνώση όλων πλέον ότι ο υφυπουργός Παιδείας και τέως πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κάνει ό,τι μπορεί για να παραδώσει το κτήριο σε «ημέτερους» που θέλουν να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο, έχει θυμώσει πολύ κόσμο. Βρωμάει τόσο πολύ η υπόθεση, που και οι αστυνομικοί αισθάνονται ότι τους έχουν πιάσει κορόιδα!

Νίκος Μαραγκάκης

 

Η κουρελού… της Ισπανίας

«Η επιδημία του κορονοϊού αποκάλυψε την “άκρως ανεπαρκή” κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα κοινωνικής προστασίας της Ισπανίας σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΟΗΕ (2014-2020) Philip Alston, ειδικό στον τομέα της φτώχειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος κατά την τελευταία επίσκεψή του στη χώρα διαπίστωσε τις “πραγματικά εξωφρενικές συνθήκες” που επικρατούν σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας.» γράφει ο Sam Jones στην εφημερίδα The Guardian. «Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ε.Ε. πάσχει από “βαθιά εκτεταμένη φτώχεια” και ο Alston στην αναφορά του επισημαίνει ότι το 26,1% των πολιτών και το 29,5% των παιδιών είναι σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, με ανεργία μεταξύ των νέων στο 32,9%.»

Στην Ισπανία δεν σκοτώνουν πια τους ταύρους, αλλά τους νέους και τα παιδιά!

Ξενοφών Πατράλης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!