Ο άνθρωπος-ψέμα

«Εάν θέλουμε να προστατεύσουμε το εθνικό συμφέρον, να αναβαθμίσουμε το ρόλο της χώρας και να την κάνουμε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, θα πρέπει να σχηματίσουμε συμμαχίες. Και ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ». Όχι, δεν το έλεγε ο Σαμαράς, ούτε το έχει πει ο Μητσοτάκης, ούτε καν ο Μιχαλολιάκος. Το είπε στην Αμερική ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο Τσίπρας! Ακόμα κι οι Αμερικάνοι έχουν εντυπωσιαστεί από τον άνθρωπο-λάστιχο, τον ζογκλέρ περιωπής που ακόμα και ήρωα κόμικς μπορεί να τον κάνουν, κάτι σαν τον άνθρωπο αράχνη. Από το φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι με άνεση και χωρίς καμία τσίπα ξεπέρασε όλη την ελληνική ξενόδουλη Δεξιά! Αναρωτιέμαι, τι συνθήματα θα προβάλλει η «Αυγή» και η (όποια) νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. Θα σκαρφιστούν κάτι οι τσαρλατάνοι ή θα το παίξουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα;
Μαρίνα Κανελλοπούλου

Η αξία πέφτει, ο φόρος ανεβαίνει

«Το γεγονός ότι ο φόρος παραμένει σταθερός, ενώ υπάρχει, κατά κανόνα, μείωση της αξίας των ακινήτων όλης της χώρας, σημαίνει ότι η περιουσία όλων των πολιτών φορολογείται περισσότερο κάθε χρόνο» δηλώνει ο κ. Μπάμπης Χαραλαμπόπουλος, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής. Λογικό δεν είναι; Αφού ο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε αμέσως ο Τσίπρας επειδή είναι –όπως έλεγε στη διαπασών- άδικος και αδικαιολόγητος φόρος, παραμένει βασικά αμετάβλητος από το 2012 ενώ έκτοτε οι αξίες των ακινήτων έχουν πέσει κατά 30-40%. Και η πραγματική κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη εάν συνυπολογίσει κανείς ότι έχουν μειωθεί τα έσοδα από τα ακίνητα με τη δραματική πτώση των ενοικίων, τα αμέτρητα ξενοίκιαστα ή εγκαταλειμμένα διαμερίσματα, μαγαζιά κ.λπ. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο φόρος από κατάπτυστος δεξιός έγινε κατάπτυστος αριστερός.
Σάκης Ερμίδης

Σκιτσογράφοι με guts!
Σαν τις μύγες μες το γάλα οι σκιτσογράφοι της «Εφημερίδας των Συντακτών», με τον Γιάννη Ιωάννου και τον Πέτρο Ζερβό στα ύψη της ιδιοφυούς δημιουργικής κριτικής και του χωρίς αναισθητικό ρεζιλέματος των πολιτικών που έχουν ρίξει την Ελλάδα στα Τάρταρα και σύρουν την ανθρωπότητα στα πρόθυρα νέων καταστροφικών πολέμων μόνο για την εξουσία και το κέρδος. Μέσα στον πληθωρικό εξωραϊσμό των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ από την εφημερίδα, οι σκιτσογράφοι κρατούν ζωντανή τη σπουδαία παράδοση των Ελλήνων γελοιογράφων-σχολιαστών και ασκούν την πιο σαφή, στοχευμένη και εύληπτη καταγγελία των πολιτικών ανοσιουργημάτων που αποδομούν τη χώρα και καταρρακώνουν τους πολίτες της. Ευελπιστούμε ότι οι πλεονάζοντες υπέρ-Συριζαίοι δεν θα καταφέρουν να τους φιμώσουν.
Λουκία Ξανθή

Η λεηλασία των νέων

Εάν αθροίσει κανείς τους νέους που έχει χάσει κάθε χώρα της περιφέρειας της Ευρώπης εξ αιτίας των πολιτικών λιτότητας και λεηλασίας του ανθρώπινου δυναμικού και των φυσικών πόρων που εφαρμόζει το μητροπολιτικό Κέντρο, μπορεί να φανταστεί μια νέα χώρα αρκετών εκατομμυρίων ξενιτεμένων που θα αποτελείται μόνο από νέους, που έχουν σπουδάσει με έξοδα των πατρίδων και των οικογενειών τους. Αυτή τη «χώρα» μοιράζονται μεταξύ τους οι ισχυροί και την εκμεταλλεύονται χωρίς να έχουν ξοδέψει ένα ευρώ για τη δημιουργία της. Καταδικάζοντας ταυτόχρονα σε γήρανση τις μικρότερες και βήτα κατηγορίας χώρες, όπως η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Ουκρανία κ.λπ. 350.000 νέοι έχουν ξενιτευτεί στις ευρωπαϊκές αγορές μόνο από τη «Βόρεια Μακεδονία» της οποίας ο συνολικός πληθυσμός δεν ξεπερνάει τα δύο εκατομμύρια κατοίκους, που σημαίνει ότι οι νέοι είναι ήδη είδος εν ανεπαρκεία. Αυτό που γίνεται και στην Ελλάδα, του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Ανθή Ζουγρή

Γδάρε, γδάρε, τίποτα δεν θα μείνει

Στις αγορές δεν βγήκαμε, το Χρηματιστήριο έχει πέσει 8,7% μέσα στο τελευταίο τρίμηνο από το ήδη εξαιρετικά χαμηλό του επίπεδο και η αξία των μετοχών των τραπεζών που τις έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, έπεσε στο ίδιο διάστημα κατά 33%! Σύμφωνα δε με τη Eurostat ο ετήσιος τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων έχει μειωθεί από τα 328,5 δισ. το 2008 στα 225,8 δισ. το 2017! Δηλαδή, η ετήσια απώλεια στις εισπράξεις, η οποία συνεχίζεται, ανέρχεται σε 102 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ! Βέβαια, κατά τα άλλα πάμε καλά, αφού γδέρνουμε τους εργαζόμενους, γδέρνουμε, τους συνταξιούχους, γδέρνουμε και τους επιχειρηματίες για να εμφανίζουμε πλεόνασμα που μας κρατάει στην εξουσία. Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό, ψόφιο αλλά λαμπρό.
Περικλής Νικολάου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!