Ντολμαδάκια μετά θάνατον

Οι παραδοσιακά καλές σχέσεις του Κ. Μητσοτάκη με την Αριστερά μεταπολιτευτικά, μάλλον αποκρύπτονται από τις περισσότερες πλευρές αυτές τις μέρες. Από ό,τι φαίνεται πάντως, ο «Ψηλός» βοηθά την Αριστερά ακόμα και τώρα. Συριζαίοι και μη, κατάφεραν να ενώσουν τις δυνάμεις τους συναγωνιζόμενοι σε ένα απολίτικο -στις περισσότερες περιπτώσεις- κράξιμο «αντιδεξιάς» κοπής. Οι πρώτοι βέβαια «εκτός γραμμής», αφού ο αρχηγός τους έσπευσε να τιμήσει τον νεκρό και τον ρόλο του στη «δημοκρατία μας». Στην πραγματικότητα, όχι και τόσο «εκτός», αφού ακριβώς η «αριστεροδεξιά» διγλωσσία είναι η γραμμή. Πιο συνεπές το ΚΚΕ, παρέθεσε το βιογραφικό του εκλιπόντα παίρνοντας (κατά δήλωσή του) στοιχεία από το Αθηναϊκό Πρακτορείο (τσάμπα τόσα ινστιτούτα και τμήματα Ιστορίας), αλλά εξαφανίζοντας την περίοδο 1964-67. Το δε ΑΠΕ, είχε μεν αναφορά στην περίοδο εκείνη, κάνοντας όμως λόγο για κάποιες «εσωκομματικές διενέξεις»…
Γ.Π.

 

Η «οικογένεια»

Καμία άλλη «φαμίλια» δεν συνοψίζει με τον πιο περιεκτικό και ευκόλως αντιληπτό τρόπο την καταστροφική κακοδαιμονία που μαστίζει την Ελλάδα. Οικογενειοκρατία εξ αίματος και κληρονομικώ δικαίω, εφ’ όρου ζωής κρατικοδίαιτη, ρουσφετοκεντρική και διαπλεκόμενη που μεταπολεμικά κατάφερε –όσο καμία άλλη- να συμβολίζει την ισχύ και το μονόδρομο του πελατειακού συστήματος, τη διαφθορά των επαγγελματιών πολιτικών και την υποτέλεια της άρχουσας τάξης στους ξένους. Και καμία αριστερή ρεβεράντζα δεν μπορεί να την ξεπλύνει.
Λ.Ν.

 

Μητσο-δάφνες

Η πρώτη μου εικόνα για τον Μητσοτάκη ήταν η γελοιογραφική του απόδοση από τον Κώστα Μητρόπουλο, με αφορμή τα Ιουλιανά του ’65 και την Αποστασία. Το τεύχος με τις γελοιογραφίες το απολάμβανα μεσούσης της Χούντας, γύρω στα 1970. Κι επειδή ό,τι μάθεις σαν παιδάκι σου εντυπώνεται στο μυαλό, ποτέ δεν πίστεψα ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός εκσυγχρονίστηκε μετά το 1974, αν και ο ίδιος κράδαινε αντιδικτατορικές… δάφνες!
Τάσος Μελίτης

 

Πασοκοποίηση

Σε κινητοποίηση οι οπαδοί του Ηρακλή που καταγγέλλουν άνιση μεταχείριση απέναντι στην ομάδα τους, η οποία τιμωρήθηκε με υποβιβασμό. «Ο σύριζα με τους ανελ προεκλογικά υποσχέθηκαν ρήξη με τη διαφθορά. Υποσχέθηκαν εξάλειψη όλων των συνθηκών εκείνων οι οποίες κρατάν ομήρους ποδοσφαιρικές ομάδες και στο τέλος τις διαλύουν. Υποσχέθηκαν “εξυγίανση”. Στο ραντεβού που έκλεισαν όμως προεκλογικά με την πάταξη της διαφθοράς δεν ήρθαν ΠΟΤΕ», λένε οι οπαδοί στην ανακοίνωσή τους. Το καλύτερο όμως το φυλάνε για το υστερόγραφο, όπου διαβάζουμε: «Θα σας πασοκοποιήσουμε!», παραπέμποντας προφανώς στα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ…
Γ.Θ.

 

Μαφίες εσωτερικού-εξωτερικού

Από ανικανότητα, λένε μερικοί. Από σκοπιμότητα, λένε άλλοι. Κι από τα δύο, λένε οι περισσότεροι. Βάλανε άγαρμπο χέρι στα ΜΜΕ για να ολοκληρωθεί, fast track, η πλήρης αντιστοίχιση της μαφίας των δανειστών εξωτερικού με τη μαφία των νεόπλουτων εσωτερικού. Λαθρέμποροι, τοκογλύφοι, front men και εκτελεστές συμβολαίων βάζουνε πλέον την Ελλάδα υπό τον απόλυτο έλεγχό τους χάρη στην κυβέρνηση Τσίπρα και τη Βουλή των προβάτων. Ζούμε σε εποχή εθνικής συμφοράς, που ακόμα δεν έχει συνειδητοποιηθεί.
Ρ.Φ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!