Η Ντόρα καταγγέλλει τα δημοψηφίσματα

brexit«Φταίει ο Κάμερον που προκάλεσε το δημοψήφισμα», δήλωσε η Ντόρα σε πρωινή εκπομπή. Παραλείπει, βέβαια, να πει ότι ο Κάμερον ανακάλυψε το δημοψήφισμα σαν εκβιασμό για την απόσπαση ειδικών προνομίων για τα βρετανικά συμφέροντα. Κάτι που ο «ρεαλισμός» του πολιτικού προσωπικού θεωρεί απολύτως φυσιολογικό. Γι’ αυτούς «μη φυσιολογικό» είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όταν μάλιστα γεννά διάθεση και σε άλλους, Ιρλανδούς, Γάλλους, Ολλανδούς, να κάνουν το ίδιο.
«Το δημοψήφισμα είναι πάντοτε λάθος κίνηση», έλεγε, «πάρα πολύ επικίνδυνο πράγμα». Και ο δημοσιογράφος Δημ. Οικονόμου έσπευσε να συμπληρώσει «είναι διχαστικό!» Και επειδή πολιτικός και δημοσιογράφος είναι βαθύτατα «δημοκράτες» αποφαίνονται με το κύρος 10 καρδινάλιων: «Ο λαός να αποφασίζει, αλλά όχι με δημοψηφίσματα». Προτιμούν τις εκλογές. Εκεί όπου όλα ρυθμίζονται κατάλληλα με εκλογικούς νόμους, με ειδικά εκλογικά bonus κ.λπ κ.λπ.
σύγχρονη τέχνη της επικοινωνίας επιβάλλει κάθε «σοβαρός» διάλογος να έχει και την αναγκαία δόση χιούμορ. «Να στείλουμε τον Τσίπρα στον Κάμερον να του μεταφέρει τεχνογνωσία πώς κάνεις το «όχι» «ναι»!» είπε η Ντόρα και γέλασαν όλοι μαζί. Αύριο κλαίνε.
Αρ.Κ.

 

Όταν η επιθυμία γίνεται πρόβλεψη

Για άλλη μια φορά η Αυγή πρόβλεψε σωστά: No Brexit γράφει στο πρωτοσέλιδο της Παρασκευής. Ήταν και αυτή βέβαιη ότι ο «ρεαλισμός» θα νικήσει κι ο «λαϊκισμός» θα ηττηθεί. Έβγαλε τα συμπεράσματά της από την ελληνική περιπέτεια και έχει ταχθεί πια στη συντριβή του πιο «αναχρονιστικού φαινομένου» της εποχής μας. Άλλωστε, οι διαβεβαιώσεις του εγγλέζικου Εργατικού Κόμματος ότι «η εργατική τάξη θα εξασφαλίσει τη παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.» δεν άφηνε πολλά περιθώρια καθώς σε εξέλιξη είναι ο εναγκαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ στο άρμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και η διεύρυνση προς τον πολύμορφο «ΠΑΣΟΚισμό». Από κοντά και το «παράρτημα» των Συντακτών, πιο βέβαιο από την κύρια «πηγή»: Μένει Ευρώπη, μας ενημερώνει στο εξώφυλλο.
Τίποτα δεν διδάχτηκαν από την Καθημερινή και Τα Νέα, ομογάλακτους στη μάχη κατά του λαϊκισμού, που κράτησαν πιο επιφυλακτική στάση, πιο έμπειρες και προσεκτικές στη διαχείριση μεγάλων θεμάτων. Φανταστείτε τι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες. Σ’ αυτό το δημοψήφισμα μιλούν και ξεσαλώνουν αποκλειστικά οι ηττημένοι. Σημεία των καιρών και του «ευρωπαϊκού κεκτημένου», βεβαίως.
Ζ.Ε.

 

Ποιος ψήφισε Brexit;

Η απόφαση του βρετανικού λαού είναι πια γνωστή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πόλεις του εργατικού Βορρά και τα λαϊκά στρώματα ψήφισαν Brexit. Βαριά η ευθύνη και η ήττα της Βρετανικής και συνολικά της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, λέμε τώρα Αριστεράς… Αυτής που έχει μετατραπεί σε θεματοφύλακα του ευρωπαϊσμού και εξωραϊστή του νεοφιλελεύθερου μορφώματος που λέγεται Ε.Ε. Μιας Αριστεράς που αναπόφευκτα σβήνει και απαξιώνεται μέσα στην αδιαφορία του κόσμου που αυτή πρώτη περιφρονεί. Ευτυχώς, τα κενά δεν κρατάνε για πολύ. Όμως, δεν φτάνει η ελπίδα γι’ αυτό, χρειάζεται κι αγώνας…
Ρ.Α.

 

Τι να μας πουν οι πολιτικοί

Σήμερα είναι μια καλή και εκπαιδευτική μέρα για να δει ο κόσμος τηλεόραση, το λέω εγώ που δεν βλέπω.
Να ακούσει τους πολιτικούς να λένε πόσο κακό πράγμα είναι το δημοψήφισμα (ενώ είναι καλές οι εκλογές που τους «νομιμοποιούν» στην καρεκλίτσα τους), να μας πουν ότι κάθε απόφαση που δεν γουστάρουν οι πολιτικοί είναι αποτέλεσμα της επικράτησης του «λαϊκισμού», να μας πουν ότι δεν τα έχουν κάνει παντού σκατά, αλλά απλώς ο κοσμάκης δεν καταλαβαίνει πόσο τους φροντίζει και νοιάζεται η νέα ολιγαρχία της ευρωκρατίας.
Μ.Γρ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!