Ένα τοπίο της Νέας Ποίησης – Μονόλογοι για τη Γάζα – Προβολές στο Γκαίτε – Η βραδιά της Ζυράννας

Ένα τοπίο της Νέας Ποίησης
Τα (δε)κατα, ο Μανδραγόρας, το Poetix και η πολιτιστική λέσχη Αναιρέσεις παρουσιάζουν είκοσι νέους και νεότατους ποιητές και ποιήτριες της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα.
Μικρές εμβόλιμες εισηγήσεις θα κάνουν οι: Κώστας Κρεμμύδας, ποιητής και εκδότης του περιοδικού Μανδραγόρας, Βασίλης Ρούβαλης, ποιητής και υπεύθυνος του ηλεκτρονικού περιοδικού e-poema.eu, Ντίνος Σιώτης, ποιητής και Παναγιώτης Φραντζής, φιλόλογος
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα (Σάββατο 16 Οκτωβρίου), στις 12.00 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5.

Μονόλογοι για τη Γάζα
Νέα παιδιά από την πολύπαθη Γάζα κατέγραψαν, σε μορφή μονολόγων, τις εμπειρίες, τις σκέψεις, τις ελπίδες, τα όνειρα αλλά και τους φόβους τους μετά την εισβολή των Ισραηλινών το 2008. Οι ιστορίες αυτές, χάρη σε ένα διεθνές πρόγραμμα του Θεάτρου Ashtar της Παλαιστίνης, θα παρουσιαστούν σε 8 πόλεις της χώρας μας. Πρώτος σταθμός το Θέατρο Νέου Κόσμου στις 11 το πρωί αύριο και η Πλατεία Μοναστηρακίου, επίσης αύριο, στις 6 το απόγευμα.

Προβολές στο Γκαίτε
Τετραήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο Πού είναι τα σύνορα προς την πατρίδα, ξεκινά τη Δευτέρα στο Ινστιτούτο Γκαίτε, με αφορμή τα πενηντάχρονα της ελληνικής μετανάστευσης στη Γερμανία. Θα προβληθούν ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών που γνώρισαν την πρώτη γενιά μεταναστών (Γιώργος Καρυπίδης, Νίκος Λυγγούρης, Λευτέρης Ξανθόπουλος) ή τη δεύτερη (Κώστας Μαχαίρας, Αγγέλα Μυλωνάκη, Φίλιππος Τσίτος). Ώρα έναρξης των προβολών 8.30 μ.μ.

Η βραδιά της Ζυράννας
Ο Γιώργος Χρονάς με αφορμή την έκδοση του 150ού τεύχους της Οδού Πανός, του οποίου οι σελίδες είναι αφιερωμένες στη Ζυράνα Ζατέλη καλεί αναγνώστες και φίλους σε μια ιδιότυπη βραδιά, με λόγο, κεριά και μουσική από την οποία «δεν πρέπει να λείψουν τα ελάφια, οι λύκοι, οι αρκούδες», όπως στα έργα της Ζυράννας… Η εκδήλωση με την παρουσία της τιμώμενης συγγραφέως θα γίνει την Τετάρτη το βράδυ (8 μ.μ.) στο νέο πολιτιστικό χώρο PassPort (Πλ. Κοραή, Πειραιάς).

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!