Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις δηλώνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, καθώς όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της για την ένταξη του κλάδου στον αναπτυξιακό νόμο και δεν έδωσε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά αιτήματά τους.

Αναλυτικότερα, έπειτα από τρεις μήνες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την «απελευθέρωση» των εμπορευματικών μεταφορών, οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα, 3 Γενάρη, έξω από το υπουργείο Υποδομών ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό, Δημήτρη Ρέππα. Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με το διευθυντή χερσαίων μεταφορών του υπουργείου, από τον οποίο ζήτησαν –μεταξύ άλλων– παράταση ενός χρόνου στην έναρξη εφαρμογής του νόμου.
Ο Δρόμος επικοινώνησε με μέλη του Συντονιστικού των σωματείων (που είχε συσταθεί το καλοκαίρι του 2010, με σκοπό να συντονίζει τον απεργιακό αγώνα των αυτοκινητιστών, που έληξε με την αντισυνταγματική απόφαση του υπουργείου Υποδομών για πολιτική επιστράτευση των οδηγών των φορτηγών) που δήλωσαν χαρακτηριστικά «η κυβέρνηση, κρύβεται πίσω από την τρόικα και μας εμπαίζει. Έκανε τα πάντα για να σταματήσουμε την κινητοποίησή μας, για να μην φανεί ότι ένας κλάδος υψώνει το ανάστημά του στις επιταγές των ξένων, μας υποσχέθηκε πράγματα και τώρα τα παίρνει πίσω».
Οι οριστικές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις των αυτοκινητιστών αναμένεται να ληφθούν εντός του Σαββατοκύριακου, με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών, Γιώργο Τζωρτζάτο, να δηλώνει ότι «οι κινητοποιήσεις δεν τερματίστηκαν, αλλά ανεστάλησαν».Από την πλευρά του, πάντως, το υπουργείο εμφανίζεται αμετακίνητο στις θέσεις του και δηλώνει πως δεν τίθεται σε καμία περίπτωση ζήτημα αναστολής στην εφαρμογή του νόμου.

Μ.Ε.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!