Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε σε ξενοδοχείο στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, όταν εργαζόμενη ζήτησε το Δώρο του Πάσχα από το αφεντικό της και κατέληξε με κακώσεις στο Κέντρο Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, η σαρανταπεντάχρονη εργαζόμενη ζήτησε από το αφεντικό της το Δώρο του Πάσχα, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος. Έπειτα από αρκετή ώρα διαπραγματεύσεων, κατάφερε να αποσπάσει μια επιταγή, όχι όμως το ποσό σε μετρητά. Ακολούθησε έντονη λογομαχία και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ξυλοκόπησε την υπάλληλό του μπροστά στα μάτια των συναδέλφων της. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου και διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο της το σώμα. Στη συνέχεια, κατέθεσε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για εξύβριση, απειλή και πρόκληση σωματικών βλαβών
Την Τετάρτη, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών τον ξενοδόχο, ο οποίος κατηγορούνταν για τον ξυλοδαρμό της καθαρίστριας. Ο εργοδότης υποστήριξε ότι η υπάλληλος εισέπραξε τα χρήματα, έστω και μετά την Κυριακή του Πάσχα, καθώς ο ίδιος είχε δηλώσει αδυναμία καταβολής του Δώρου τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως προβλέπεται, και είχε ζητήσει λίγη υπομονή από τους εργαζόμενους. Η καθαρίστρια αρνήθηκε ότι πήρε χρήματα ως Δώρο Πάσχα και το δικαστήριο δεν κατάφερε να καταλήξει σε απόφαση. Την αθώωση του εργοδότη πρότεινε και ο εισαγγελέας.
Όπως καταγγέλλεται από συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στην Κεντρική Μακεδονία, σε ποσοστό πάνω από 40% των εργαζομένων δεν δόθηκε το Δώρο του Πάσχα ή δόθηκε ένα τμήμα του ποσού. Το ποσοστό αυτό γίνεται ακόμη μεγαλύτερο στις γυναίκες εργαζόμενες, που καλύπτουν κυρίως επισφαλείς εργασίες.
H μετατροπή των επιχειρήσεων σε «στρατόπεδα εργασίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο Δημήτρης Στρατούλης, από την Επιτροπή Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα φαινόμενο που ενθάρρυνε η κυβερνητική πολιτική.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!