Του Γιώργου Κυριακού

► «Αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα [η οποία απείχε της ψηφοφορίας στον ΟΗΕ για τη Σρεμπρένιτσα] έχει περισσότερη ραχοκοκαλιά από τη Βόρεια Μακεδονία», δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς. Χαρακτήρισε δηλαδή τους αδελφούς Μακεδόνες πιο ασπόνδυλους κι από τον… Μητσοτάκη; Χοντρό!

► Ο Σερβοβόσνιος ηγέτης Ντόντικ, παρά τις απειλές, φέρεται να επιμένει στην απόσχιση της σερβοβοσνιακής οντότητας από το μόρφωμα του Ντέιτον. Παραδίπλα, στην καθαυτό Σερβία, κυκλοφορεί μαζική πρόσκληση για στρατιωτικές ασκήσεις. Κι από λίγο-λίγο γίνεται πολύ…

► Η Κοσοβάρα πρόεδρος Οσμάνι ευχαρίστησε την τουρκική διοίκηση της KFOR «για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στη χώρα». Και για τον γάιδαρο που της έμαθε ότι πετάει. «Το ΝΑΤΟ είναι η μοίρα του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε η ίδια λίγο αργότερα – μετά τη συνάντησή της με την τσιγγάνα που της ρίχνει τα χαρτιά.

► Το Κόσοβο αναμένεται να λάβει από τη Δανία 210 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια ως αντίτιμο για 300 κελιά κοσοβάρικων φυλακών που θα νοικιάσει η πολιτισμένη σκανδιναβική χώρα. Κατά τα άλλα, η Μελόνι μας μάρανε.

► Ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης και ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ έχουν προσκληθεί στο συνέδριο που συνδιοργανώνουν στην Αθήνα τα ευαγή ιδρύματα Τσίπρα-Ζάεφ. Προφανώς κρίθηκε ότι χρειάζονται φροντιστήριο.

► Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για τα Δ. Βαλκάνια, Εσκοµπάρ, είπε ότι η ηγεσία του VMRO διαβεβαίωσε Αµερικανούς και Ευρωπαίους ότι θα μείνει προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή πορεία. Δεν ξέρει μόνο ο Αλέξης από kolotumba!

► «Ούτε είπα ότι δεν θα σεβαστώ το Σύνταγμα, ούτε δήλωσα ότι θα καταργήσω τη Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε η «σκέτα Μακεδόνισσα» πρόεδρος. Λίγο παραπάνω αλατάκι έριξε η γυναίκα στη συνταγή Μάθιου Νίμιτς, και πέσανε να τη φάνε.

► Η Σκοπιανή πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πάπα για την υποδοχή που της επεφύλαξε στην εορτή των Ελλήνων Αγίων Μεθόδιου και Κύριλλου, η οποία είναι και εθνική εορτή των Βουλγάρων. Πιάσ’ τ’ αβγό και κούρεφ’το.

► Η Κίνα συμφώνησε με την Τουρκία για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην Ανατολική Θράκη. Μάο θα λέμε και θα κλαίμε. Φωσφορίζοντας.

► Κοινή στρατιωτική άσκηση πραγματοποίησαν η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Γεωργία και η Κροατία. Στόχος η ειρήνη. Ζωντανή ή νεκρή.

► Την προεδρία της Διάσκεψης των Συνταγματικών Δικαστηρίων της Ευρώπης ανέλαβε η… Αλβανία. Θα σκέφτηκαν, αφού τα ’χουμε ξεσκίσει τα Συντάγματα, μια χαρά ταιριάζει.

► Η ίδια χώρα ανέλαβε και την προεδρία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του… Εύξεινου Πόντου. Γιατί όχι και την προεδρία του Βόρειου Πόλου;

► Εμείς βέβαια κάνουμε πλάκα, αλλά μ’ αυτά και μ’ αυτά ο Ράμα έφτασε ως το Μιλάνο, απ’ όπου ξαναεπιτέθηκε στην Ελλάδα, αποκαλώντας την «ντροπή της Ευρώπης». Ακόμα ακούγονται οι γαργάρες από το κέντρο των Αθηνών.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!