Ζούμε περίοδο μάταιων πανηγυρισμών από την παρέα του Μαξίμου. Βγαίνουμε στις αγορές όπου να ‘ναι και θα πάρουμε δάνεια με επιτόκιο 4.5%, όταν η Πορτογαλία πήρε με 1.8%. Τόσο μεγάλη επιτυχία. Δύο χρόνια μετά τον έρπη και τη συντριβή, τώρα χαμόγελα και βραβεύσεις στον φίλο της Ελλάδας κύριο Γιούνκερ από το Νομικό Τμήμα του ΑΠΘ. Απ’ έξω τα ΜΑΤ δέρνουν και κυνηγούν διαδηλωτές όπως και προχθές στην Κοζάνη όπου ο πρωθυπουργός πανηγύριζε πως θα φτιάξει στην Καστοριά κάτι σαν λιμάνι στην λίμνη (προχωρημένα πράγματα) ενώ για την ΔΕΗ και τις απολύσεις δεν είπε τίποτα.

Ζούμε λοιπόν αυτή την περίοδο ενώ παρακολουθούμε τα «οικόπεδα με θέα». Στην Κύπρο στο Οικόπεδο 11, όπου ξεκινούν γεωτρήσεις, συνωστίζονται ναυτικές δυνάμεις, πέφτουν απειλές και ίσως ζήσουμε κλιμακώσεις. Ο Ερντογάν ομιλεί για plan b και plan c σχετικά με το Kυπριακό, ο Τσαβούσογλου δηλώνει ότι τα στρατεύματα κατοχής θα παραμείνουν και θα έχουν δράση-ρόλο εφόσον χρειαστεί, η περιοχή από Καστελλόριζο μέχρι Κύπρο είναι υπό επιτήρηση από τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις της Άγκυρας, συνεχίζονται οι αερομαχίες στο Αιγαίο, είναι η επέτειος του περσινού πραξικοπήματος, πλησιάζουν και οι μέρες των επετείων της εισβολής και κατοχής της Κύπρου.

Τα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα, μαζί με το όλον «οικόπεδο» της Κύπρου, είναι στο μάτι διεθνών αρπακτικών αλλά και περιφερειακών επεκτατιστών, υπό την διαρκή απειλή του πολέμου, και όχι της καταγγελίας του, και στις ελβετικές πόλεις γράφονται νέες σελίδες αγοροπωλησίας και συμβόλαια κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι πονηρούληδες Ελλαδίτες νομίζουν ότι θα στριμώξουν την Τουρκία, εμφανίζοντάς της σαν τορπιλιστή των συμφωνιών, αφού της έχουν παραχωρήσει κι άλλα, κι άλλα… Το ζήτημα για τους φωστήρες του Υπουργείου Εξωτερικών και του Μαξίμου είναι, αν η Τουρκία θα αλλάξει στρατηγική στο Κυπριακό ή θα συνεχίσει την έως τώρα γνωστή μας στρατηγική. Ίσως δεν καταλαβαίνουν, αλλά οι εγγυήτριες δυνάμεις κατοχυρώθηκαν ξανά με την 5μερή της Ελβετίας και μάλλον έδωσαν οι Ελληνοκύπριοι την αντιπροεδρία στην Τουρκοκυπριακή Κοινότητα. Αυτά καταγράφονται και η διαδικασία τορπιλίζεται για να πάμε στην επόμενη με αυτά ήδη κατοχυρωμένα κύριε Κοτζιά! Αλλά τι σημαίνει plan b και plan c του Ερντογάν; Μπλοφάρει; Είναι σκύλος που γαυγίζει απλώς και δεν δαγκώνει; Μήπως είναι και κανισάκι;

Οι πανηγυρτζήδες φωστήρες που μας κυβερνούν, εκποιούν και την Ελλάδα ως οικόπεδο και καμαρώνουν. Δεν είναι εκποίηση, είναι αξιοποίηση λέει το non paper. Και δεν ντρέπονται καθόλου. Η Ελλάδα ολόκληρη ως «οικόπεδο με θέα» διαφημίζεται καθημερινά από όλους τους υπουργούς του θιάσου.

Τις μέρες των πανηγυρισμών συνεχίζονται οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα. Μυστηριωδώς οι αυτόχειρες δίνουν τέλος στην ζωή τους όταν δεν μπορούν να σώσουν κανένα «οικόπεδο». Πόσες αλήθεια είναι οι αυτοκτονίες στην μνημονιακή Ελλάδα; Έχει γίνει μια σοβαρή έρευνα; Ή μας ενδιαφέρουν μόνο οι φόλοουερς των τουίτερ των ομάδων επικοινωνίας του Μαξίμου και κάθε υπουργού

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!