Τις μέρες πριν και μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, γίναμε μάρτυρες μιας γιγάντιας προπαγανδιστικής εκστρατείας απ’ την πλευρά του συστήματος, που σαν στόχο είχε να παρουσιάσει την ΝΑΤΟϊκή συνταγή ως «εθνική» επιλογή.

Από κοινού, Κυβέρνηση, ΜΜΕ, παράγοντες της αστικής τάξης, μαζί και οι «φίλοι μας» Νίμιτς, ΝΑΤΟ και ΕΕ, ποντάρουν στο «παράθυρο ευκαιρίας» που ανοίγει η συνεννόηση Τσιπρα-Ζάεφ.

Αμέσως μόλις ανακινήθηκε το ζήτημα, η ναυαρχίδα της αστικής ενημέρωσης Καθημερινή, δίνει τη γραμμή του «λογικού συμβιβασμού» με άρθρο του πάλαι ποτέ «μακεδονομάχου» Ν. Μέρτζου. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αφήνει επί της ουσίας τον λαό χωρίς ενημέρωση στο όνομα της «κρυφής διπλωματίας» του κ. Κοτζιά –εκτός αν θεωρηθούν «ενημέρωση» οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη που έχει ειδικό ρόλο προξένου των Σόρος και Νίμιτς στην όλη ιστορία.

Οι αντιδράσεις όμως αρχίζουν να οργανώνονται απ’ τα κάτω, απ’ τον απλό κόσμο και τους μακεδονικούς συλλόγους. Η απάντηση είναι το θάψιμο. Τα μεγάλα ΜΜΕ δεν κάνουν καμία αναφορά την πρώτη βδομάδα ενώ αφήνουν υπόνοιες για πρωτοβουλίες μειοψηφικών και γραφικών κύκλων. Οι οργανωτές βρίσκουν βήμα μόνο σε περιφερειακά κανάλια και ραδιόφωνα .

Καθώς όμως το συλλαλητήριο  ξεπερνάει σε δυναμική τις προβλέψεις ακόμα και των υποστηρικτών του αρχίζει η επιχείρηση διαστρέβλωσης. Τα ΜΜΕ προβάλουν διάφορους «λαθρεπιβάτες» πατριδέμπορους, ενώ ως πρώτο θέμα έχουν το αν θα συμμετέχουν στελέχη των ΑΝΕΛ και τις ΝΔ και όχι αν θα κατέβει στο συλλαλητήριο η κοινωνία.

Ταυτόχρονα αρχίζει και μια χυδαία επίθεση απ’ τον ΣΥΡΙΖικό μηχανισμό προπαγάνδας σε ΜΜΕ και social media, που με ψέματα και χυδαιότητες, τραμπουκίζει όσους θέλουν να αντιδράσουν, χαρακτηρίζοντάς τους γραφικούς και φασίστες.

Όταν πλέον η έκταση της συγκέντρωσης δεν μπορεί εύκολα να αμφισβητηθεί, η αστυνομία μιλάει για 90.000 πολίτες, νούμερο που αναπαράγεται και σε διεθνή μέσα.

Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (πρώην Εφημερίδα των Συντακτών) αναλαμβάνει να χτίσει το προφίλ του στρατηγού Φραγκούλη (και η αρνητική διαφήμιση, διαφήμιση είναι). Μόνο αυτόν άκουσαν. Θάβονται εντελώς οι ομιλίες του παπά Κεφαλογιάννη από τα Ανώγεια όπως και του Κ. Καραϊσκου. Η συριζική εφημερίδα ανακαλύπτει ένα νέο ακροδεξιό κόμμα που γεννιέται, σαν να το επιθυμεί, εφόσον αυτό θα κόψει ψήφους από την Ν.Δ. Τάχα πολεμάμε την ακροδεξιά, αλλά και δεν μας πειράζει αν της χαρίζουμε το τεράστιο πλήθος.

Τα social media κατακλύζονται από φωτογραφίες των ελάχιστων χλαμυδοφόρων και γραφικών, που επιδιώκεται να επιβληθούν ως ηγεμονεύουσα εικόνα, ενώ αριστερά blog αναδημοσιεύουν κατά ριπάς το λίγων δευτερολέπτων προπαγανδιστικό βίντεο της ΧΑ για να πείσουν ότι όλοι οι συγκεντρωμένοι είναι φασίστες που επευφημούν τον Κασιδιάρη και την υπόλοιπη συμμορία.

Προσπαθούν να φτιάξουν μια εικονική πραγματικότητα, που διαψεύδεται από εκατοντάδες εικόνες και μαρτυρίες. Βασικός τους στόχος να φοβίσουν τον λαό και την  έκφραση του.

Η ειλικρίνεια και η αντικειμενικότητα πάνε περίπατο. Το ΣΥΡΙΖικό καθεστώς μοιάζει με ένα αντεστραμμένο είδωλο της Σαμαρικής περιόδου. Όλα για την υπηρέτηση των μνημονίων και των γεωπολιτικών τους πατρώνων. Όλα για τον αποπροσανατολισμό και την καθήλωση της κοινωνίας.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!