Ώπα, ρε παιδιά! Το παιδί είναι του μαγαζιού! Έχει το ηθικό πλεονέκτημα!

Κι επιτέλους, δεν γίναμε δεξιοί 4,5 χρόνια, για να ‘ρχεται τώρα η Δεξιά να μας πάρει τη μπουκιά απ’ το στόμα!

Πώς;

Όχι! Αυτά είναι από άλλη ατζέντα! Κι αυτά είναι από άλλο ανέκδοτο. Και μη μπερδεύουμε τις ατζέντες με τα ανέκδοτα, θα μας κρεμάσουν κουδούνια!

…………….

Ε, βέβαια! Άμα κοπανάει το κουδούνι της αίγας, πιάνουν κι αυτόν που την έχει πάρει στην πλάτη!

Και μη μου πείτε ότι πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη ο Νικολάκης ο Παππάς, διότι δεν ήταν γίδα, ήταν κοπάδι!

Και βέλαζε το ρημάδι!

Τώρα αποδεικνύεται η αξία του Παπαδημούλη. Τόσα σπίτια, θα βρεθεί μια γιάφκα να χώσουμε τον Παππά, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα για τον σοσιαλισμό – από άλλη ατζέντα!

………………………

Χρόνια τώρα οι νεοφιλελεύθεροι ισχυρίζονται ότι τα κράτη είναι κάτι σαν εταιρείες. Εξ ου και τα λεφτά είναι πολλά που έλεγε και ο Νικολάκης στον Μιωνή για να αντιμετωπίσει τη σιωνιστική συνομωσία του τελευταίου εναντίον του ηθικού πλεονεκτήματος Καμμένου.

  • Κουδούνια ο Παππάς.
  • Κουδούνια ο Παπαδημούλης.
  • Κουδούνια ο Παπαγγελόπουλος.
  • Κουδούνια ο Καμμένος…

…σαν το σποτάκι για τους δημοσιογράφους γίναμε!

Κάτι σαν κονσέρτο για κουδούνια, κάτι σα το «για ποιον χτυπάει η καμπάνα»…

«Λυχνανάματα», που έλεγε και ο Καζαντζάκης, μαζευτήκαμε όπως οι μεγαλοφαγάδες Αχαιοί γύρω από τον μοναχοφαγά Αγαμέμνονα. «Μην κωλώνεις, αρχηγέ! Τόσους και τόσους έχεις φάει στο διάβα σου! Ο Νικολάκης θα σε κωλώσει τώρα;» είπε ο Αίας ο Τελαμώνιος και βρόντηξε την ασημοπλουμισμένη ασπίδα του.

«Άσε, ο Νικολάκης ξέρει πολλά!», μουρμούρισε ο λευκομακρυμάλλης Νέστορας και βύθισε τα ξεδοντιασμένα δόντια του στον λιγδερό καλοβρασμένον τράγο.

Ξημέρωνε όταν ο Καρανίκας βρηχήθηκε: «για ένα άδειο πουκάμισο, για μιαν Ελένη – τη Μενεγάκη!», και όλα βρήκαν τον ρυθμό και τον δρόμο τους. «Ώσπου να μας σφάξουν στις εκλογές, δεν θα μας σφάξει κανείς! – αυτή είναι η γραμμή»…

Φύγαμε με προφυλάξεις.

***

Δεν ήταν αίγα, ούτε γίδι, ούτε ερίφιον. Δεν ήταν ο ερίφης ο Παπάς, που πιάστηκε με την κατσίκα στην πλάτη. Ήταν ο γνωστός αποδιοπομπαίος τράγος, όστις πάλι κάποια μαλακία έκανε, για την οποίαν δεν είχαμε ιδέα, ούτε εγώ, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο βαρώνος Μυγχάουζεν, ούτε η ΕΥΠ, ούτε καν ο Φλαμπουράρης…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
24•VI•2020

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!