Την Τετάρτη η δίκη για τις λαϊκές κινητοποιήσεις στην παρέλαση της 25ης Μάρτη 2012
Κατηγορείται και ο νυν πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ

 

Όσο ένας λαός στέκεται όρθιος και παρεμβαίνει στις πολιτικές εξελίξεις, κάθε εναντίον του πολιτική, όσο βάρβαρη κι αν είναι, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να σαρωθεί από την οργή του. Απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα, κάθε αυταρχισμός, κάθε προσπάθεια αντιδημοκρατικής εκτροπής, προσπαθεί να οχυρωθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Σε αυτό αφορούν όσα θα διαδραματιστούν την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαΐου στις δικαστικές αίθουσες των Χανίων, όπου καλούνται με ανυπόστατες κατηγορίες, να απολογηθούν τρεις πολίτες, ανάμεσά τους και ο νυν πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

 

Σύλληψη «από το σωρό»

Η σύλληψή τους έγινε στις 25 Μάρτη 2012, «από το σωρό» κατά τη γνωστή αστυνομική πρακτική και χωρίς να υπάρξει κανένα επεισόδιο, παρά μόνο μια γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία εκατοντάδων πολιτών κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα που επέβαλαν η τότε τρόικα –σήμερα «θεσμοί»– και οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους.

Οι εποχές δεν είναι τόσο μακρινές, ώστε να ξεχνάμε. Ο ζήλος της τότε κυβέρνησης να υλοποιήσει πάση θυσία τη μνημονιακή συνταγή που επέβαλε η τρόικα, την οδήγησε στο να αντιμετωπίζει τη δημοκρατία και τους θεσμούς, ως εμπόδια που έπρεπε με κάθε τρόπο να παραμεριστούν.

Ο λαός αντιστάθηκε με κάθε τρόπο. Στις πλατείες, στις παρελάσεις, στις εκατοντάδες διαδηλώσεις απαίτησε το τέλος των μνημονίων και το σταμάτημα του αντιδημοκρατικού κατήφορου. Αυτό το σαφές μήνυμα έστειλε και στις εκλογές της 25ης Γενάρη. Το μήνυμα μιας ουσιαστικής πολιτικής αλλαγής, με τον λαό ενεργό στο προσκήνιο, ενάντια στην επιμονή των δανειστών στην ίδια συνταγή οικονομικού και πολιτικού στραγγαλισμού.

Η πάλη αυτή απαιτεί περισσότερη Δημοκρατία. Σε αυτό, στον πυρήνα της Δημοκρατίας, αφορά και η αθώωση των τριών διαδηλωτών την ερχόμενη Τετάρτη στα δικαστήρια των Χανίων.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!