Η Ρούλα Πατεράκη και η Μπέττυ Αρβανίτη ξανασυναντιούνται στη σκηνή του θεάτρου από τις 23 Νοεμβρίου

 

Μπορεί οι λαοί να καταστρέφονται, αλλά εφόσον δεν υπάρχει κάθαρση μονάχα ο τρόμος απομένει και ο τρόμος δεν σου επιτρέπει να καταλάβεις την τραγωδία…

 

Ήταν το 1987 όταν το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία, με το έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ. Ήταν τότε που η Μπέττυ Αρβανίτη κάλεσε για πρώτη φορά τη Ρούλα Πατεράκη από τη Θεσσαλονίκη, να συνεργαστούν για το ξεκίνημα μιας δημιουργικής θεατρικής πορείας, γεμάτης από σπάνιες θεατρικές καταθέσεις, από συνεργασίες με σημαντικούς σκηνοθέτες, μεταφραστές κι ηθοποιούς…. Φέτος, Μπέττυ Αρβανίτη και Ρούλα Πατεράκη ξανασυναντιούνται ανεβάζοντας ένα καθαρά γυναικείο έργο, την τραγωδία του Ευριπίδη Τρωάδες.

Οι Τρωάδες σήμερα αγγίζουν σύγχρονα θέματα που αφορούν τον πόλεμο και τις ολέθριες συνέπειές του, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο έργο του μεγάλου τραγικού ποιητή. Τη συγγραφή ανέλαβε η σκηνοθέτις Ρούλα Πατεράκη, με αφετηρία τη μετάφραση της Ελένης Βαροπούλου Τρωάδες. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον κείμενο, που σκηνικά αποδίδεται από τους ηθοποιούς: Μπέττυ Αρβανίτη, Νίκος Αρβανίτη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Άννα Κουτσαφτίκη, Νίκο Μαυράκη, Τζίνη Παπαδοπούλου, Δημήτρη Παπανικολάου και Τασία Σοφιανίδου.

Συγγραφή-σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου, Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, Moυσική: Aγγελος Τριανταφύλλου. Η πρεμιέρα της παράστασης Τρωάδες σήμερα προγραμματίζεται για τις 23 Νοεμβρίου και θα συνδυαστεί με την έκδοση ενός λευκώματος για τα 30 χρόνια δημιουργικής πορείας του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!