Δύο μέρες γεμάτες από εκδηλώσεις, συζητήσεις, εργαστήρια, προβολές, συναυλίες κ.α.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το πρόγραμμα του Resistance Festival 2017 είναι πλούσιο, σε εκδηλώσεις, συζητήσεις, εργαστήρια, προβολές, συναυλίες και άλλα δρώμενα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

 

 

Πολιτικές Εκδηλώσεις και άλλα…

 

 

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

 

18:00, χώρος Resistance

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και η άνοδος ακροδεξιάς και φασισμού διεθνώς

Στη συζήτηση συμμετέχουν δικηγόρος Ελευθέρια Τομπατζόγλου, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, εκπρόσωπος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. Η Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84, μέλος του Golden Dawn Watch. Ο παραγωγός από το ΟmniaTV, Ύποπτο Μούσι. Συντονίζει ο Γιώργος Μουργής.

 

 

19:00, Κινηματογράφος

«11 θέσεις για την επανάσταση»

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Ρώσικη Επανάσταση προβολή, με ελληνικούς υπότιτλους, της ομιλίας του Αντιπροέδρου της Βολιβίας, Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα.

 

20:00, Αμφιθέατρο

Πολιτισμός και χειραφέτηση ατομική-συλλογική

Ο ρόλος του πολιτισμού, οι ρητές και άρρητες μορφές αντίστασης και χειραφέτησης. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο βραζιλιάνος σκιτσογράφος Κάρλος Λατούφ, ο δημοσιογράφος Στέλιος Ελληνιάδης καθώς και ο επιμελητής των εκδόσεων Αλεξάνδρεια, Κώστας Λιβιεράτος.

 

20:30, Πλατεία

Δημοψηφίσματα και εθνική κυριαρχία. Ενημέρωση από την Καταλονία

Τι συμβαίνει τις τελευταίες βδομάδες στο ισπανικό κράτος και την Καταλονία; Γιατί οι λαοί παλεύουν για εθνική και λαϊκή κυριαρχία; Συζήτηση με κινήματα από την Καταλονία, την Χώρα των Βάσκων και την Σκωτία.

 

20:30, Κινηματογράφος

Το «Ραδιόφωνο στο Πατάρι» πάει Resistance

Η ταινία «Ραδιόφωνο στο Πατάρι» παρακολουθεί τη μεγάλη περιπέτεια του Αυτοδιαχειριζόμενου Μεταδεύτερου, του πιο ανοιχτού web radio στην Ελλάδα. Το ντοκιμαντέρ ερευνά τις ιστορικές ρίζες από το Β’ και το Γ’ Πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοφωνίας, καταγράφει το παρόν και ανιχνεύει το μέλλον ενός ραδιοφώνου συλλογικού, πολιτικοποιημένου και ακηδεμόνευτου.

 

 

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

12:00, Αμφιθέατρο

    

 

Όψεις και πραγματικότητα στην Ελλάδα μετά το 2015

Εκδήλωση – συζήτηση και παρουσίαση των βασικών πτυχών του ελληνικού προβλήματος και πραγματικότητας όπως αυτό εξελίσσεται μετά το 2015. Θα μιλήσουν ο Μανώλης Γλέζος, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος και ο εκδότης του Δρόμου, Ρούντι Ρινάλντι. Παρεμβαίνουν ο Γιάννης Μαυρής, πρόεδρος της Public Issue, o Παύλος Δερμενάκης, οικονομολόγος, και ο Νίκος Λάιος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης.

 

18:00, χώρος Resistance

Διερευνώντας την ετεροκανονικότητα – Ο Δρόμος των Προνομίων

Η ομάδα της «Από Κοινού: Ψυχοκοινωνική Ενδυνάμωση και Ψυχοθεραπεία» πραγματοποιεί το συγκεκριμένο εργαστήρι με βασικό σκοπό να αναρωτηθούμε μαζί με τους ανθρώπους που θα συμμετάσχουν για τους τρόπους με τους οποίους βιώνουμε στην καθημερινότητά μας την ετεροκανονικότητα.

 

18:00, Κινηματογράφος

    

Πτυχές του αγώνα των λαών της Μέσης Ανατολής

Εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων κινημάτων από Υεμένη και Παλαιστίνη. Από την πολύπαθη Υεμένη θα είναι μαζί μας ο Γιαχία Σαλέχ, πρόεδρος της Ένωσης Χαναάν για την Παλαιστίνη. Από την ιστορική Παλαιστίνη (δηλαδή το σημερινό ισραηλινό κράτος) θα έρθει ο νομικός Τζεχάντ Αμπού Ράγια, ιδρυτής του κινήματος Falastenyat και τακτικός αρθρογράφος στα Middle East Monitor και Middle East Eye.

 

19:00, Αμφιθέατρο

Πως αποτιμάται διεθνώς η ελληνική εμπειρία

Ποια είναι η εκτίμηση ξένων διανοούμενων και αγωνιστών για το «πείραμα» Ελλάδα; Η συγγραφέας του βιβλίου The Syriza Wave και πανεπιστημιακός, Έλενα Σίαν, η ακτιβίστρια και ακαδημαϊκός από το Πουέρτο Ρίκο, Ντέμπορα Σαντάνα, καθώς και μέλη διεθνών αντιπροσωπιών από την Αργεντινή, τη Νορβηγία, την Ιταλία κ.ά. περιγράφουν την οπτική τους σχετικά με τη χώρα μας.

 

20:30, χώρος Resistance

Το μπλοκ της παγκοσμιοποίησης, λαϊκισμός και κινήματα χειραφέτησης

Η εμφάνιση του «λαϊκισμού» στις διάφορες εκφάνσεις του αναταράσσει τις πολιτικές και οικονομικές ισορροπίες σε παγκόσμια κλίμακα. Σ’ αυτά τα πλαίσια αναδύονται νέες μορφές και ζητήματα στη διεξαγωγή της ταξικής πάλης. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας Κάρλο Φορμέντι και ο Τάσος Βαρούνης (εφημερίδα Δρόμος).

 

 

 

 

Συναυλίες και άλλα…

 Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

 

20.30, χώρος Resistance

Stand up Comedy

Με τους Διονύση Ατζαράκη, Χρύσα Κατσαρίνη, Blink Mike, Αριστοτέλη Ρήγα, Πάρι Ρούπο και Άγγελο Σπηλιόπουλο. Το stand up comedy είναι ένα από τα πιο έντονα και δυσκολότερα είδη κωμωδίας που υπάρχουν. Ένας και μόνο άνθρωπος στη σκηνή κάθε φορά, ερμηνεύει έναν κωμικό μονόλογο με σκοπό να διασκεδάσει το κοινό. Η νέα γενιά του ελληνικού stand up αποφεύγει ως θεματολογία τα χιλιοειπωμένα πολιτικά και σεξιστικά κλισέ και ασχολείται μεταξύ άλλων με τα μικρά και ασήμαντα πράγματα της ζωής, που μ’ έναν παράξενο τρόπο μας ενώνουν όλους.

 

 

21:30, Κεντρική Σκηνή

Ο Νίκος Οικονομίδης και η Κυριακή Σπανού

Μια μεγάλη γιορτή του νησιώτικου τραγουδιού!

Συνεχίζουν μέχρι πρωίας οι: Επαμεινώνδας Βαλσάμης, Νίκος Κοχύλας και Σταύρος Νικολαϊδης.

 

 

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

 

20.30, Κινηματογράφος

Ανιχνεύοντας μια νέα γενιά μέσα από την ποίηση
Νέοι καλλιτέχνες διαβάζουν ποιήματα τους και συνομιλούν στο Resistance Festival. Η γενιά που αρνήθηκε τη μετανάστευση, μιλάει για το βίωμα, το ρίζωμα και τη κρίση. Μια γενιά, διαβάζει, συνομιλεί και ακούει. Μια γενιά σκιαγραφεί τον καλλιτέχνη, μεσολαβητή του γίγνεσθαι σε λόγο, προκειμένου να τον επιστρέψει στον κόσμο. Μια γενιά προσπαθεί να συγκροτήσει έναν άλλο κόσμο, ή έστω να σηκώσει τα πόδια, μιλώντας για τον βηματισμό της. Συμμετέχουν: Θάνος Γώγος, Χάρις Κοντού, Μαρία Κουλούρη, Λουκάς Λιάκος, Αλέξιος Μάινας, Παυλίνα Μάρβιν, Φάνης Παπαγεωργίου, Γιώργος Πέππας, Δανάη Σιώζιου και Γιώργος Ψάλτης.

 

21:00, Κεντρική Σκηνή

Συναυλία με τους:

Γιάννης Αγγελάκας & Οι 100ο C

Nightstalker

Lost Bodies

 

21.30, Λαϊκή Σκηνή

Γλέντι από τη Θράκη και τη Σμύρνη, έως την Κρήτη!

Παίζουν οι: Αλέξης Αλεβιζάκης, Peter Jaques, Μανώλης Μανουσάκης, Σταύρος Μαραγκουδάκης, Μαρία Τερζάκη, Μανώλης Τζανάκης.

 

 

1 .Είσοδος

2. Κεντρική Σκηνή

3. Μπαρ / Ψησταριά

4. Κουζίνα / Κυλικείο / Μπαρ

5. Παζάρι

6. Τουαλέτες

7. Λαϊκή Σκηνή / Πλατεία

8 .Αμφιθέατρο

9. Εκθέσεις (υπόγειο)

10 . Κινηματογράφος / Κυλικείο (υπόγειο)

11. Χώρος Resistance

12. Παιδότοπος

 

Εκθέσεις…

 Φως, Σκιές, Χρώματα

Και τις δύο μέρες του φεστιβάλ, στον χώρο του υπογείου, θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα Αμπάριζα. Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Ντόνα. Συμμετέχουν: Βαγγέλης Κουκουλογιάννης, Δέσποινα Κουτσίκου, Διονύσης Μπουρλάκος, Άρης Παπαδοκωστόπουλος, Θανάσης Παπαδοκωστόπουλος, Αντιγόνη Σάχερ, Μαρία Σολωμού και Βαρβάρα Σταμάτη.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!